eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (j) a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Francia Nagydíjának rajtja után a Paul Ricard versenypályán, a dél-franciaországi Le Castellet-ben 2021. június 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Katar beugorhat rendezőként az Ausztrál Nagydíj helyére

A Forma-1 illetékesei jövő héten hozhatják nyilvánosságra az átdolgozott versenynaptárt.

Több szaklap egybehangzó értesülése szerint már idén Forma-1-es versenyt rendezhet Katar, amely az Ausztrál Nagydíj helyett adna otthont az autós gyorsasági világbajnoki futamnak.

A november 21-re tervezett melbourne-i viadal a koronavírus-járvány miatti beutazási korlátozások következtében elmarad. A szaksajtó szerint a Forma-1 illetékesei jövő héten hozzák nyilvánosságra az átdolgozott versenynaptárt, amelyben Katar is szerepel. A fővárostól, Dohától északra épült Losail International Circuit elnevezésű pályán 2004 óta rendeznek Moto GP-futamokat, és a következő években már F1-es helyszínként is szóba került.

A katari verseny azért is tűnik logikus megoldásnak, mert november 21. után két sivatagi helyszínen folytatódna a sorozat, december 5-én Szaúd-Arábia, míg december 12-én Abu-Dzabi lesz a házigazda.

A múlt héten jelentették be, hogy a pandémia miatt törölték a Forma-1 idei versenynaptárából az októberre kiírt Japán Nagydíjat, emellett Kanadában és Szingapúrban sem lesz futam. Az F1 kereskedelmi jogaival rendelkező amerikai Liberty Media csoport azonban továbbra is 23 versennyel számol 2021-ben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×