eur:
394.31
usd:
371.62
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Christian Eriksennek, a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitányának üzen a kezében egy papírt tartó szurkoló a lelátón a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Dánia-Belgium mérkőzés előtt Koppenhágában 2021. június 17-én. Eriksen június 12-én az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott.
Nyitókép: MTI/AP/EPA pool/Friedemann Vogel

Az Eriksent megmentő orvosi csapat és Kjaer kapja az elnöki különdíjat

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) keddi közlése szerint idén a Christian Eriksen életét megmentő orvosi csapat, illetve a dán válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer kapja az elnöki különdíjat.

"A 2020-as Eb igazi hősei" - így jellemezte az elismerésben részesülőket Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

Eriksen június 12-én a kontinensviadal csoportkörében a Finnország elleni mérkőzés első félidejében összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra a helyszínen, majd 30 másodperccel később kinyitotta a szemét. Kjaer elsők között érkezett társához, akit azonnal a megfelelő pozícióba helyezett, majd az orvosi segítség érkezésekor társait összefogva körbeállták Eriksent, hogy a kamerák és a fotósok kereszttűzétől elállják az utat. Az Internazionale futballistáját sikerült újraéleszteni.

A 29 éves futballistát az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Hat napot töltött bent, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért. Azóta számos újabb orvosi vizsgálaton esett át, hogy kiderítsék szívmegállásának okát. Pályafutása folytatása egyelőre kétséges, mivel Olaszországban eltilthatják a játéktól, de Angliában vagy Hollandiában folytathatja pályafutását, mert ott más szabályok vannak érvényben.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×