eur:
389.85
usd:
365.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Huszák Alexandra kihagyja a világbajnokságot

Az egyik legponterősebb magyar csatár, Huszák Alexandra megsérült, így nem tudott a magyar női jégkorong-válogatottal Calgaryba utazni a jövő pénteken rajtoló elit-világbajnokságra.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a KMH Budapest játékosának térde a győri edzőtáborban sérült meg, és végül az a döntés született, hogy kihagyja a tornát. Helyette már nem tudott mást behívni a szakmai stáb, így a válogatott 24 fős kerettel vesz részt fennállása első elit vb-jén.

"Ez nagyon friss seb, és egyelőre nehéz erről beszélnem, de biztos vagyok abban, hogy az idő majd segít túltenni magamat rajta. Sajnos az elmúlt fél évemben sok volt a hullámvölgy, sérülés követett sérülést, voltak egészségi problémáim. Amikor az egyikből kezdtem kilábalni, és úgy tűnt, hogy minden rendben lesz, jött valami újabb. Ezt mentálisan nehéz volt elfogadni, és visszakapaszkodni a gödrökből" - fogalmazott a szövetség honlapján Huszák.

Hozzátette, az utolsó néhány napban érezte, hogy a térde "nem az igazi", ezért került sor az újabb orvosi vizsgálatra, amelyet követően meg kellett hozni a legnehezebb döntést, hogy az idei világbajnokságot ki kell hagynia.

"Úgy gondolom, az ilyen jelekre oda kell figyelni, és hiába, hogy 2019 áprilisa óta erre az eseményre készülünk, én most sajnos csak otthonról fogok tudni szurkolni és biztatni a lányokat" - magyarázta.

Huszák hozzátette, novemberben olimpiai selejtezőt játszik a csapat, és úgy érzi, hogy van két-három hónapja rendbe hoznia magát fizikailag és lelkileg is.

A Calgaryban sorra kerülő vb-re jövő péntek és augusztus 31. között kerül sor. A magyarok közép-európai idő szerint 21-én 20 órától a németek ellen nyitják a tornát, és 22-én szintén 20 órakor a csehek ellen folytatják. A japánok ellen augusztus 25-én hajnali 3.30-kor lépnek pályára, míg a dánokkal augusztus 26-án 3.30-tól találkoznak. Az öt csapatból a legjobb három jut a negyeddöntőbe, a finálét augusztus 31-én játsszák.

Mivel a koronavírus-járvány miatt az alsóbb divíziók tornáit törölték, ezért idén nem lesz kieső az elitből, azaz a magyarok jövőre is a világ legjobb tíz válogatottja között játszhatnak.

A világbajnoki keret

kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH Budapest)

hátvédek: Grkovic Jelena (MAC Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Knee Sarah (KMH Budapest), Mayer Fruzsina (KMH Budapest), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College), Pártos Réka (MAC Budapest), Tóth Enikő (KMH Budapest)

csatárok: Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Budapest), Gowie Alexandra (MAC Budapest), Horváth Imola (Göteborg), Jókai-Szilágyi Kinga (Vienna Sabres), Kiss Andrea (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College), Metzler Regin (KMH Budapest), Pintér Hanna (SDE Stockholm), Pintér Lili (SDE Stockholm), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Mira (University of Maine), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest)

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×