eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Az újpesti Lirim Kastrati (b) és Nico Hug, a liechtensteini csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, az Újpest FC - FC Vaduz mérkőzésen Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Egygólos előnyt szerzett az Újpest

Az Újpest 2-1-re nyert a Megyeri úton az FV Vaduz ellen a labdarúgó Európai Konferencia-ligában. Visszavágó a jövő héten.

A 2021–2022-es idényben első tétmérkőzését játssza a Magyar Kupát védő Újpest, amely az Európai Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában a liechtensteini FC Vaduzot fogadja a Megyeri úton.

Az ezúttal fehér mezben, lila nadrágban játszó újpestiek a Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Diaby – Pauljevics, Onovo, Mitrovics, Antonov – Stieber Z. – Tallo, Beridze tizeneggyel kezdett, közülük egyedül Diaby nem volt tagja a keretnek tavasszal.

A liechtensteinieknél alig van „hazai” mezőnyjátékos, a csapat egyébként tizedik lett a legutóbbi svájci Super League-ben, s ezzel kiesett.

A 8. percben Beridze labdája egy védőről Stieber Zoltán elé pattant, aki 16 méterről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda érintett egy védőjátékost is.

Kifejezetten lendületesen kezdtek a lilák. A 2016-os Eb-gólszerző Stieber talán még soha nem játszott ilyen jól az Újpestben.

Budapest, 2021. július 22.
Kristijan Dobras, a liechtensteini csapat játékosa és az újpesti Stieber Zoltán a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, az Újpest FC - FC Vaduz mérkőzésen Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. július 22-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest, 2021. július 22. Kristijan Dobras, a liechtensteini csapat játékosa és az újpesti Stieber Zoltán a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, az Újpest FC - FC Vaduz mérkőzésen Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. július 22-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Az első félidő feléhez érve rögzíthettük, hogy a vendégek kicsit magukra találtak, de a kapura nem veszélyesek.

A következő tíz percben is az Újpest volt a lendületesebb, az utolsó passzok azonban nem voltak jók, ezért nem alakult ki újabb helyzet.

Vége az első félidőnek, az Újpest irányítot, s vezetést szerzett, 1-0.

A második félidőben a liechtensteiniek bátrabban támadtak, de Banainak alig akadt dolga.

Paprikás lett a hangulat, többször is összekötötték a bajuszt a játékosok.

A 64. percben növelte előnyét az Újpest, Kastrati labdaszerzése után Junior Tallo megindult, egy kényszerítőzés után visszakapta a labdát, ami kis szerencsével előtte is maradt, így aztán tiszta helyzetből lőtte ki a a jobb alsó sarkot, 2-0.

A jól játszó Stiebert Szakály Péter váltotta a hetvenedik percben.

Hét perccel később a könnyebben megsérült Junior Tallót a Kisvárdáról igazolt Fernando Viana, Pauljevicet pedig Simon Krisztián váltotta.

A 81. percben a „semmiből” szépítettek a vendégek, a török származású Tunahan Cicek 25 méteres lövése becsapta Banait.

A 89. percben Viana kitűnő labdájából Beridze került helyzetbe, gyanúsan szerelték szögletre.

Vége a mérkőzésnek, 2-1-re nyert az Újpest.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×