eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A ferencvárosi Myrto Uzoni (j) gólt lő a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a litván FK Zalgiris Vilnius mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2021. július 20-án.
Nyitókép: A ferencvárosi Myrto Uzoni (j) gólt lő a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a litván FK Zalgiris Vilnius mérkőzésen. MTI/Koszticsák Szilárd

Első félidei jó játékával szerzett előnyt a Fradi a BL-selejtezőben

A Ferencváros 2-0-ra nyert a Zalgiris Vilnius ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában, a Groupama Arénában. A 91. percben Myrtzo Uzuni, az első gól szerzője tizenegyest hibázott.

A Ferencváros este nyolc órától fogadja a litván bajnok Zalgiris Vilniust a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában. Olekszandr Zubkov visszakerült a kezdő csapatba.

Peter Stöger az alábbi tizenegyet jelölte a kezdésre: Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Haratin, Somália – Zubkov, Tokmac, Uzuni – R. Mmaee. A válogatott kerettag kapus előtt tíz külföldi játszik.

Az első 7-8 percben ismerkedtek egymással a csapatok, a litváok elég jól álltak a lábukon. Aztán Blazic nagyszerűen ívelte fel a labdát a balösszekötő helyére, myrto Uzunihoz. Az albán csatár jó labdaáűtvétel után lőtt, a keresztlécre.

A 18. percben Tokmac lövését blokkolták a litvánok.

A félidő közepén kontrázott a Ferencváros, Ryan Mmaee vitte végig, mégpedig harcosan a labdát, jól kiugratta Zubkovot, aki ellenben gyengén lőtt.

A 25. percben megszületett a Fradi vezető gólja. Ryan Mmaee legalább ötven százaléknyi érdemet szerzett, jól vitte keresztbe a labdát, közben még egy Zidane-cselt is bedobott, aztán Uzunihoz passzolt. A Ferencváros legjobb formában lévő játékosa 14 méterről, laposan, a bal alsó sarokba küldte a labdát. 1-0.

A 33. percben a francia Bopesu lövését Dibusz Dénes szépen védte, ez volt a vendégek eddigi legjobb helyzete.

A 37. percben Zubkov emelése után a védője mögül erőszakosan kibújó Civic öt méterről fejelt, Gertmonas bravúral védett.

Aztán a következő akcióból Tokmac végigvite a labdát egy labdaszerzés után, aztán 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0.

Vége az első félidőnek, kétgólos előnyben a Fradi.

Cserék nélkül folytatódott a mérkőzés.

Nem változott a játék képe a második félidő első tíz percében, de újabb helyzet nem alakult ki. A Zalgirig éppen úgy többet birtokolta a labdát önmagához képest, mint az első félidő elején.

Tokmac közelről a kapu fölé fejelt, nem lehetnek nyugodtak a litvánok.

Zubkov helyére Mak, Tokmacot pedig Christopher Zachariassen váltotta. Utóbbi debütál, a Fradi történetében alighanem először fordult elő, hogy egy norvég válogatott játékos helyére egy másik norvég válogatott állt.

Utána Ryan Mmaee-t Franck Boli váltotta.

Borzolta a kedélyeket, hogy a kiugró Bolit elgázolta a kapujától negyven méternyire kifutó Gertmonas, a játékvezető még csak szabadrúgást sem adott.

Az elefántcsontparti góllal büntethetett volna, de nem érte el jól Civic beadását.

A 91. percben tizenegyest lőhetett a Ferencváros, Uzuni lövését kivédte a kapus.

Vége a mérkőzésnek, 2-0-ra nyert a Ferencváros, visszavágó egy hét múlva Litvániában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×