eur:
395.55
usd:
364.81
bux:
65532.38
2024. március 19. kedd Bánk, József
Kimi Räikkönen, az Alfa Romeo finn versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Osztrák Nagydíjának első szabadedzésén a spielbergi pályán 2021. július 2-án. A futamot július 4-én rendezik.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Bandic

Változott az Osztrák Nagydíj végső sorrendje

Három pilótát is megbüntettek az Osztrák Nagydíj után.

A hétvégi Forma-1-es futam utolsó körében Kimi Räikkönen karambolozott Sebastian Vettellel, majd mindkét pilóta a kavicságyban kötött ki. A baleset miatt dupla sárga zászló volt érvényben, amit többen nem vettek figyelembe, így a verseny után Vettel és Räikkönen (aki hibásként 20 másodperces büntetést kapott) mellett további nyolc pilótát rendeltek be.

A vizsgálat után Carlos Sainz Jr., Sergio Pérez, Daniel Ricciardo, Charles Leclerc, Pierre Gasly és Antonio Giovinazzi végül megúszta büntetés nélkül, Nyikita Mazepin és Nicholas Latifi viszont utólag 30 másodperces büntetést kapott. Ezen felül mindkettőjüknek bevéstek három-három büntetőpontot is, ahogy Räikkönennek is kettőt a Vettellel történt ütközés miatt – írta a 24.hu.

Latifinek és Räikkönennek 6-6, Mazepinnek 5 büntetőpontja van, ha egy pilóta tizenkettőt összegyűjt ezekből 12 hónap alatt, akkor egy futamot ki kell hagynia. Latifi időbüntetése egyébként megváltoztatta a végső sorrendet is, mivel így Räikkönen lett a 15. helyezett, a Williams kanadai versenyzője pedig visszacsúszott a 16. helyre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×