eur:
393.49
usd:
367.13
bux:
66595.98
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Illyés Tibor/MTI, MKSZ

Máthé Dominik a Szegedet és a Veszprémet is kikosarazta

A kézilabdázó Máthé Dominik 2022-től a francia sztárcsapat, a Paris Saint-Germain játékosa lesz. Az átlövő az InfoRádiónak azt mondta: magyar csapatok is keresték, de még nem akart hazatérni.

Máthé Dominik úgy érzi, gyerekkori álma válik valóra azzal, hogy a Paris Saint-Germain kézilabdacsapatában folytathatja 2022-től.

„Ez volt az álmom, mindig ott akartam játszani, Párizsban, az egyik legnagyobb városban és az egyik legnagyobb kézicsapatban” – sorolta az érveket.

Az átlövőt két hónapja kereste meg a francia klub, mert már akkor lehetett tudni, hogy Nedim Remili jövő évtől a lengyel Kielcében játszik majd – így a magyar válogatott játékos őt váltja, a lett Kristopansszal osztozik majd a játékperceken. Máthé Dominik azt mondta: arról nem volt szó, hogy már idén nyáron Párizsba költözzön, hiszen neki és Remilinek is még egy évig érvényes szerződése van.

A 22 éves játékos elárulta, hogy

a Bundesligából is keresték, valamint a két magyar sztárcsapat, vagyis a Szeged és a Veszprém is hívta.

„Hamar aláírtam, nem akartam tovább várni, hiszen egy ilyen ajánlatot, ilyen klubot nem lehet visszautasítani, de biztos, hogy lettek volna még kérők, ha várok őszig.”

Kiemelte, hogy még nem akart hazatérni Magyarországra, külföldön szeretne fejlődni, és ebben Nagy László példája is a szeme előtt lebegett, aki 11 évet töltött Barcelonában, mielőtt újra magyar csapat mezét húzta volna magára.

Hálás mostani csapatának, a norvég Elverumnak, ahol sok lehetőséget kapott és előrelépett ebben a szezonban.

Az előző idényben két meccsen hat gólt lőtt a PSG-nek a BL-ben, de úgy érzi, nem csak ekkor, hanem a válogatott meccsein is felfigyeltek rá. Örülne annak, ha a következő idényben is játszhatna a párizsiak ellen a BL-ben.

A teljes interjút meghallgathatják a Hetes című magazinban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×