eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A kupagyőztes Szolnoki Dózsa csapatának kapusa, Nagy Viktor átveszi a kupát Aleksandar Sostartól, a LEN Bureau (Európai Úszószövetség) tagjától a férfi vízilabda Eurokupa döntőjében, az OSC-Újbuda - Szolnoki Dózsa visszavágó mérkőzés utáni díjátadón a budapesti Nyéki Imre Uszodában 2021. május 8-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Az InfoRádió stúdiójában derült ki, hogy Nagy Viktor már döntött a visszavonulásáról

A Szolnok férfi vízilabda-csapatának vezetése elégedett volt a csapat idénybeli szereplésével, a bajnoki aranyéremmel és az Eurokupa-győzelemmel – hangsúlyozta Kovács István szakmai igazgató. A sportvezető elmondta azt is, hogy jelentősen átalakul a csapat kerete, a szerb klasszisok távozása mellett Nagy Viktor, az együttes világbajnok kapusa közölte a vezetőkkel, hogy az olimpia után befejezi pályafutását.

Szép eredménynek tartja Kovács István szakmai igazgató, hogy a Szolnok megnyerte a férfi vízilabda-bajnokságot és az Eurokupát. Mint felidézte, a Bajnokok Ligájából egy döntetlen után, rosszabb gólkülönbség miatt estek ki, de ha már átkerültek az Eurokupába, az volt a cél, hogy megnyerjék a sorozatot. A bajnokságban úgy számoltak előzőleg, hogy a Ferencváros kiemelkedik, így a Szolnok a Vasassal és az OSC-vel csatázhat a fináléba kerülésért – ebből végül Szolnok–OSC döntő lett, Dózsa-sikerrel. Fontosnak nevezte, hogy a koronavírus-járványból jól kijött a csapat, bár kilenc játékos is fertőzött volt, egyedül a Magyar Kupa-szereplést érintette hátrányosan ez az időszak.

„A játékosok szerződtetésekor az volt a cél, hogy a rutinosabb, idősebb külföldiek mellé fiatalokat hozzunk. Ez sikerült,

jól harmonizált a csapat, jó volt az összhang és a hangulat”

– mondta a siker egyik titkáról Kovács István az InfoRádió Pólópercek című műsorának.

A szakmai igazgató szólt arról is, hogy anyagilag nehéz idényt zárt a klub, ám nem volt magas a költségvetés, és tudták teljesíteni mindenki felé a szerződésben rögzítetteket.

Ami a következő idényt illeti, az már biztos, hogy Radomir Drasovics és Dusko Pijetlovics hazatér, a következő szezonban a Novi Belgrád játékosa lesz, míg Filip Filipovics az Olympiakosz Pireuszhoz írt alá. A szakmai igazgató elárulta, ami sokakat foglalkoztatott, hogy a világ- és Európa-bajnok válogatott kapus,

Nagy Viktor az olimpia után befejezi a pályafutását,

és Dőry Farkas is távozik.

Szolnokon folytatja a holland center, Bilal Gbadamassi, és még egy spliti balkezessel áll tárgyalásban a klub.

„A legtöbb csapatból a szerbek hazamennek, így nehéz minőségi külföldit nehéz venni, de a BL-ben a jó szerepléshez egy-két légiósnak van helye. Ha lehet, akkor külföldiből fiatalt hoznák” – fejtette ki, jelezve, hogy még egy légióshelyük marad.

Kovács István fontosnak nevezte, hogy a bajnokcsapat gerince együtt marad.

„Szeretnénk, hogy a fiatalok, Kovács Gergő, Konarik Ákos, Nagy Ádám, akik már kopogtatnak a válogatott kapuját, a továbbiakban is sok lehetőséget kapva fejlődjenek és válogatottak legyenek.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×