eur:
393.06
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Sosem látott sportágak is közelednek az olimpia felé - videók

Muaythai, szambó, icestocksport, lacrosse - a megfelelően lobbizók 2028-ban már programon lesznek.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága hat sportág esetében javasolta a teljes elismerést, aminek nyomán - ha a NOB júliusi, tokiói ülésszaka jóváhagyja az indítványt - az érintettek közelebb kerülnek ahhoz, hogy bekerüljenek az ötkarikás játékok hivatalos programjába.

Valamennyinek a világszövetsége már korábban megkapta az ideiglenes elismerést, így várakozó státuszban volt 2016-tól a Nemzetközi Mazsorett Unió (ICU) és a thaiboxosokat tömörítő Muaythai Egyesületek Nemzetközi Szövetsége (IFMA),

2018-tól pedig a cselgáncsot és a szabadfogású birkózást ötvöző szambó nemzetközi szövetsége (FIAS),

egy másik küzdősport, a kick-box világszövetsége (WAKO), a curlinghez hasonló icestocksport nemzetközi szövetsége (IFI)

és a hálós végű bottal játszott csapatsport, a lacrosse világszövetsége (WL).

Amelyik megkapja a teljes elismerést, legkorábban a 2028-as Los Angeles-i olimpián lehet a hivatalos műsor része - írta az insidethegames.biz.

A NOB végrehajtó bizottságának igenje annak elismerését jelenti, hogy az említett sportok eleget tettek az előzetes követelményeknek, így annak, hogy alapszabályuk és tevékenységük teljes összhangban van az Olimpiai Chartával, a doppingellenes világkódexszel, legalább három kontinensen elterjedt a sportág, nemzetközi szövetségükhöz pedig legalább ötven - a téli sportágak esetében huszonöt - nemzeti szövetség csatlakozott.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×