eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
ROME, ITALY - JUNE 10: Roberto Mancini, Head Coach of Italy gives his team instructions during the Italy Training Session ahead of the UEFA Euro 2020 Championship Group A match between Turkey and Italy at Olimpico Stadium on June 10, 2021 in Rome, Italy. (Photo by Andrew Medichini - Pool/Getty Images)
Nyitókép: Andrew Medichini - Pool

Nyitómeccs: "sokkal jobbak voltak, mint mi" - így látták az érintettek

Roberto Mancini kiemelte a közönség segítségét, a török kapitány szomorú, de már előre néz.

Roberto Mancini, a társházigazda olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, a közönség segítsége is kellett ahhoz, hogy az Európa-bajnokság péntek esti nyitómérkőzésén le tudják győzni a törököket.

"Jól játszottunk, de mivel ez volt az első meccs és egy remek ellenféllel szemben álltunk, nem volt egyszerű. Az első félidőben még nehéz dolgunk volt, nem tudtunk igazán nagy helyzeteket kialakítani. A szünet után aztán már könnyebb volt, és

a közönség is sokat segített.

Jó mérkőzés van mögöttünk, szép este. Remélem, még sok ilyenben lesz részünk a tornán" - fogalmazott a 3-0-s diadalt követően.

Török kollégája, Senol Günes természetesen csalódottan értékelt.

"Nem vagyok elégedett az eredménnyel, az olaszok sokkal jobbak voltak, mint mi. Túllépünk ezen, és megkezdjük a felkészülést a hátralévő két csoportmérkőzésünkre" - mondta, hozzátéve ugyanakkor, hogy még minden esélyük megvan a nyolcaddöntőbe jutásra.

Az olasz együttes 28 mérkőzése veretlen és sorozatban kilenc találkozón győzött úgy, hogy még gólt sem kapott.

Az olasz sajtó lelkesen ünnepelte a csapatot a nyitótalálkozó sikere után. A Gazzetta dello Sport azt írta, hogy "Parti az Olimpiai Stadionban: rajt tűzijátékkal.", míg a Corriere dello Sport úgy fogalmazott: "Éljen Olaszország! Az Azzurri az Olimpiai Stadion közönsége előtt lazán rajtolt, fényes diadal Törökország ellen". A Tuttosport azt írta, "Így akarunk látni benneteket!", a La Stampa pedig mágikus estének nevezte a péntekit.

"Mancini olasz válogatottja:

szép és eredményes"

- fogalmazott a Corriere della Sera.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×