eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
London, 2016. szeptember 21.A trófea a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyik emblémaváltozatának bemutatóján Londonban 2016. szeptember 21-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Ezért nem meglepetés a svájciak döntetlene – de a két fejes gól sem

Megvan az első döntetlen az Európa-bajnokságon, Azerbajdzsánban 1-1-re végzett egymással a svájci és a walesi válogatott.

Mind a két gól fejesből született, az elsőt Breel Embolo, a másodikat Kieffer Moore szerezte. Az Eb-történelemben először kapott fontos szerepet a VAR, érvénytelenítette Marko Gavranović gólját.

Embolónak ez volt a hatodik gólja a válogatottban, ezekből hármat fejjel ért el. Moore is kiváló fejjel: ugyancsak a hatodik gólját érte el a válogatottban, ezekből négyet fejjel. A walesiek egyébként a legutóbbi négy Eb-góljukból hármat fejeltek.

Moore találatánál Aaron Ramsey ívelte be a labdát, a Juventus középpályása a 2016-os Eb-n és a mostani tornán eddig elért tíz walesi gólból ötben szerepet játszott. (Egy gól + négy gólpassz.)

A svájciak 11-szer próbáltak kapura lőni az első félidőben, ez a nagy tornákat tekintve rekordjuk 1966 óta. Az 1-1 számukra nem lehet váratlan eredmény: ötödször játszottak nagy tornán brit csapattal, háromszor kikaptak, az 1996-os és a 2020-as Eb-n, első meccsükön 1-1-re végeztek. Előbb az angolokkal, most a walesiekkel. Egyébként a legutóbbi négy mérkőzésük egytől egyik döntetlenre végződött, sorozatban négy „iksz”, ez Eb-csúcsbeállítás. (Portugália, 2012 és 2016-ban, szintén négyszer játszott döntetlent.)

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×