eur:
394.45
usd:
369.74
bux:
65181.65
2024. április 19. péntek Emma
A későbbi győztes Kiss Norbert, a Révész TRT versenyzője MAN versenykamionjával a 2020 FIA kamion Európa-bajnokság harmadik futamában a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

A Hungaroringen indul a kamion-Eb

A mezőnyben pedig ott lesz a Révész Racing MAN típusú versenykamionjának volánjánál a kétszeres győztes Kiss Norbert. Harmadik diadalára tör.

A hétvégén a Hungaroringen sorra kerülő első fordulóval kezdődik a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei szezonja, a mezőnyben pedig ott lesz a Révész Racing MAN típusú versenykamionjának volánjánál a kétszeres Eb-győztes Kiss Norbert, aki harmadik diadalára tör.

A nemzetközi szövetség (FIA) nyolcfordulósra tervezte az idényt, amelyet tavaly a koronavírus-járvány miatt nem tudtak megrendezni, igaz, Csehországban és Mogyoródon versenyeztek az indulók, de a bajnokságban nem hirdettek végeredményt.

A Révész Racing egy évvel ezelőtt mutatkozott be, és az első versenyeken Kiss Norbertnek sikerült megmutatnia, hogy komoly potenciál rejlik a száz százalékban magyar csapatban.

"Hosszú lesz az Európa-bajnokság, ugyanakkor egy jó kezdés lendületet adhat. A riválisok biztosan jelentős technológiai fejlesztéseket hajtottak végre, de mi sem ültünk ölbe tett kézzel, ezért vélhetően izgalmas futamokra van kilátás" - idézte a Révész Racing közleménye Kozák Attila csapatvezetőt.

A Hungaroringen sorra kerülő szezonnyitón szurkolók is lehetnek a lelátón, a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket ugyanis beengedik a mogyoródi létesítménybe.

"Keményen dolgoztunk az elmúlt hónapokban, igyekeztünk kisebb fejlesztéseket végrehajtani a versenygépen, és tovább javítani a megbízhatóságon. Nagyon várom a hétvégi versenyt, külön öröm számomra, hogy a Hungaroringen startolhat a bajnokság, hazai közönség előtt indulni mindig felemelő érzés, rengeteg segítséget kapok a szurkolóktól" - nyilatkozta Kiss Norbert, aki 2014-ben és 2015-ben volt Európa-bajnok. A 36 éves versenyző a Hungaroringen 25-ször állt rajthoz, ezek közül hat alkalommal győzött, 17-szer pedig dobogós volt.

A riválisok között ebben a szezonban is lesznek korábbi Eb-győztesek, így például a németek hatszoros Európa-bajnoka, Jochen Hahn, a versenysorozat 2017-es győztese, a cseh Adam Lacko, valamint a háromszoros Eb-győztes spanyol Antonio Albacete.

A Hungaroring után júliusban a németországi Nürburgringen két egymás utáni fordulóval folytatódik az Eb, majd sorrendben Csehország, Belgium, Franciaország és Spanyolország következik, a záró állomás pedig az olaszországi Misano lesz október közepén.

Kiss Norbert az InfoRádiónak is interjút adott, alább meghallgathatja!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×