eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
waterpolo ball
Nyitókép: zhobla91/Getty Images

Hiányos kerettel fut neki az olimpiai felkészülésnek a férfi vízilabda-válogatott

Kedden a Margitszigeten megkezdte a felkészülést a tokiói ötkarikás játékokra a magyar férfi vízilabda-válogatott. Íme a keret és a program.

A 19 fős bő keret egyelőre nem teljes, ugyanis a nyolc ferencvárosi játékos hiányzik, mivel a zöld-fehérek a Bajnokok Ligája csütörtökön kezdődő belgrádi nyolcas döntőjében érdekeltek.

Märcz Tamás, az Európa-bajnoki címvédő gárda szövetségi kapitánya elmondta, így leginkább a harmadik héttel kezdődően végezhetnek teljes értékű munkát, majd Horvátországba utazik az együttes, ahol a házidákkal vívnak felkészülési mérkőzéseket.

A szakember elmondta, Magyarországon rendhagyó szezonon vannak túl a játékosok, akik a 16 csapatos bajnokságban sok mérkőzést játszottak, de véleménye szerint a keret tagjai nincsenek leterhelve, ráadásul a koronavírus-járvány időszaka után mindenki egyre jobb formába lendül.

A kerettel kapcsolatban a játékosként olimpiai bajnok tréner kijelentette, mindenkinek bizonyítani kell: "Mindenki mutasson valamit, ami a válogatottban megfelel, persze vannak tapasztalt játékosaink, akik sok harcot megéltek már és bizonyítottak. Szeretném látni, hogy mindenki rendelkezik azzal a fizikai állapottal, attitűddel, hozzáállással, ami szükséges a sikerhez."

Märcz Tamás megjegyezte, ugyan a legtöbb országban a korábbiakhoz képest rendhagyó módon rendezték a bajnokságokat, ez azonban nem jelenti azt, hogy átrendeződött volna a tokiói olimpia mezőnye az erősorrendet tekintve: "Ugyan eltelt plusz egy év, amivel nem kalkuláltunk, de továbbra is ugyanaz a nyolc csapat esélyes az éremszerzésre, akik közül hatan a végső sikerre is pályázhatnak."

Az olimpiára 12 plusz 1 fő tartalék nevezhető majd.

A 19 fős olimpiai keret

kapusok:

Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

A férfiválogatott olimpiai felkészülésnek programja

Június 1. - Edzések kezdete a Margitszigeten

Június 10. - Csatlakoznak az FTC játékosai a válogatotthoz

Június 23-27. - Edzőtábor a horvátországi Sibenikben

Június 29. - Július 1. - Edzések a Margitszigeten

Július 2-4. - BENU Kupa, Margitsziget; ellenfelek: Oroszország, Horvátország, Spanyolország

Július 6-15. - Edzések a Margitszigeten

Július 16. - Indulás Japánba, Tochigibe; közös edzőtábor Spanyolországgal

A szövetségi kapitány az InfoRádióban is beszélt a kerethirdetésről, ezt alább hallgathatja meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×