eur:
394.92
usd:
371.54
bux:
66500.4
2024. április 16. kedd Csongor
Frenkie de Jong holland középpályás, az FC Barcelona újonnan igazolt játékosa a bemutatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a barcelonai Camp Nou stadionban 2019. július 5-én. Az Ajaxtól 75 millió eurórért (24,2 milliárd forintért) igazolt 22 éves játékos szerződése 2024-ig szól.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia

Beindult az üzengetés a foci-Eb résztvevői között

A hollandok kulcsembere szerint Franciaország nevethet a végén.

Frenkie de Jong, az Európa-bajnokságra készülő holland labdarúgó-válogatott kulcsembere szerint a franciák a torna favoritjai.

A Barcelona 24 éves középpályása - aki a válogatottal jelenleg portugáliai edzőtáborban van - a NOS holland televíziónak kiemelte: a franciákat egyrészt keretük erőssége miatt tartja a legesélyesebbnek a végső győzelemre, másrészt meg azért, mert a legutóbbi nagy tornát, a 2018-as világbajnokságot is ők nyerték meg.

"Mi nem számítunk fő favoritnak, de

egyike vagyunk azoknak, akiknek azért lehet erre esélye, ha minden jól alakul"

- utalt De Jong a holland válogatottra, amely a 2016-os kontinensviadalon és a 2018-as vb-n sem lehetett ott.

Hollandia szerdán Skóciával, vasárnap Georgiával játszik felkészülési mérkőzést, majd az Eb-n első csoportmeccsén Ukrajnát fogadja jövő vasárnap Amszterdamban, ahol a folytatásban Ausztriával (június 17.) és Észak-Macedóniával (június 21.) is megmérkőzik. A franciák az F-csoportban az Eb-címvédő portugálokkal, a németekkel, valamint a magyarokkal találkoznak.

De Jong szerint a csoportjuk nehéz és kiegyensúlyozott, saját magukat viszont erős csapatnak tartja, amelynek a rajtig még sok ideje van a felkészülésre. Kiemelte: a portugáliai edzőtábor arra szolgál, hogy teljesen az Eb-re koncentráljanak, folyamatosan együtt készülnek, amellett pedig sok időt töltenek videós elemzésekkel és rengeteget beszélgetnek egymással.

A spanyol bajnokságban végül bronzérmes FC Barcelona középpályájának motorja kiemelte: annak ellenére nem érzi magát fáradtnak, hogy 51 mérkőzésen lépett pályára a klubszezonban.

"Jól érzem magam, kellően frissnek. Próbálom megőrizni a fizikai állapotomat, sok jó ember vesz körül" - mondta, majd kifejezte csalódottságát, amiért a Barcelonával nem sikerült megnyerniük a bajnokságot. Kiemelte: április végén, a Granadától elszenvedett 2-1-es hazai vereség volt a fordulópont, mert győzelemmel a szezon során először kerültek volna a tabella élére, és akkor képesek lettek volna megtartani a pozíciójukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×