eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Böröndy Vivien a nők 3x3-as változatú, Magyarország - Csehország kosárlabda-mérkőzésén a II. Európa Játékokon a minszki Pavlova Arénában 2019. június 21-én. A magyar válogatott 20-19-re kikapott.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kiütéses sikerrel került közelebb az olimpiához egy magyar csapat

Győzelemmel kezdte meg szereplését a 3x3-as női kosárlabda-válogatott a grazi olimpiai selejtezőtornán.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese eredetileg csütörtökön 18.15 órakor találkozott volna a fehéroroszokkal az ausztriai város főterén, csakhogy 17 óra körül viharos szél és eső csapott le a helyszínre, így a szervezők félbeszakították a programot. Az újratervezett menetrend szerint a fehéroroszok elleni meccs 20.45 órakor rajtolt.

A magyarok csakhamar 3–1-es hátrányba kerültek, de egy remek sorozattal 6–3-ra fordítottak. A pontgyártásban főként a honosított Goree Cyesha jeleskedett, aki emellett remek blokkokat is bemutatott. Az ellenfél a két pontot érő távoli dobásokat erőltette, a magyarok azonban taktikusan gyűjtögették a pontokat, és öt perc elteltével 11–6-ra vezettek. Ez nemsokára 15–9-re módosult, majd Theodoreán Alexandra duplája után már 17–10 állt az eredményjelzőn. A fehéroroszok kétségbeesetten dobtak a pálya minden részéről, de 20–10-nél a magyar válogatottnak volt "meccslabdája", amelyet végül Medgyessy Dóra dobott be büntetőből. A nemzeti csapat bő fél perccel a tízperces játékidő vége előtt elérte a 21 pontot, ami a szabályok szerint a találkozó végét jelenti.

A vihar okozta csúszás miatt az eredetileg 21.35 órára kiírt Magyarország–Hollandia összecsapás átkerült péntek 10.15-re. Ezután a szombati folytatásban a Goree Cyesha, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra, Papp Dia összetételű válogatott 19.05-kor Észtországgal, 21.35-kor pedig Srí Lankával csap össze a C csoportban, ahonnan az első két helyezett jut a vasárnapra kiírt negyeddöntőbe.

A 20-20 csapatos grazi tornáról három férfi és három női együttes szerez indulási jogot a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára.

Jövő péntektől vasárnapig kerül majd sor a debreceni pótselejtezőre, ahol az utolsó kvóták szerezhetők meg a tokiói játékokra. A hajdúsági városban a férfiaknál és a nőknél is hat-hat gárda verseng, a magyar férfi és – ha Ausztriában nem szerez kvótát – a 2014 óta Európa-bajnok és kétszeres világbajnoki ezüstérmes női együttes is pályára lép majd a Nagytemplom előtti téren.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×