eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Timo Werner, a Chelsea játékosa (j) gólt szerez a Real Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágó mérkőzésén a londoni Stamford Bridge stadionban 2021. május 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Fordulat a BL-döntő ügyében

Nem Törökország, de nem is a Wembley lesz a helyszín.

Az előző évhez hasonlóan Portugáliában lehet a labdarúgó Bajnokok Ligája döntője.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), a brit kormány és az angol szövetség (FA) képviselői hétfőn egyeztettek arról, hogy Isztambul helyett Londonban találkozzon a döntőbe jutott két angol csapat, a Chelsea és a Manchester City.

A brit kormány múlt pénteken szigorított a koronavírus-járvány miatti karanténszabályokon, melyek szerint a magas kockázatú, úgynevezett vörös listán szereplő országokba - például Törökországba - csak a "nyomós indokkal" megengedett az utazás, és aki visszatér egy ilyen területről, annak tíz napot szállodai karanténban kell töltenie a saját költségén. Ezek utándöntött úgy az UEFA, hogy elveszi Isztambultól a döntőt, immár másodszor.

A Wembley volt a leginkább kézenfekvő megoldás, ám a brit kormány egyelőre nem hajlandó kivételt adni a karanténszabályok alól a fináléra érkező díszvendégeknek és újságíróknak, vagyis nincs megegyezés az UEFA-val.

Ezért vetődött fel Portugália, ahol ez ilyen engedélyek könnyebben megadhatók. Azt nem tudni, hogy Porto vagy a tavalyi nyolcas döntőt megrendező Lisszabon lesz a befutó.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×