eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője csapatának a Bayern München ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. február 5-i mérkőzése előtt a berlini Olimpiai Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/Getty Images pool/Boris Streubel

Dárdai Pál szerint elkerülték a nehéz lelki helyzetet

Megdicsérte csapatát a hétfőn Mainzban elért 1-1-es döntetlen után Dárdai Pál, a német labdarúgó Bundesligában kiesés ellen küzdő Hertha BSC vezetőedzője.

A találkozóra eredetileg a 29. fordulóban került volna sor, de április közepén Dárdai Pál, Admir Hamzagic másodedző és három játékos megfertőződött a koronavírussal, ezért az egész csapatnak karanténba kellett vonulnia két hétre.

"Öntudatosan tértünk vissza, büszke vagyok a fiúkra, és minden elismerésem az övék. Kihoztuk magunkból a maximumot, ha kikaptunk volna, akkor lelkileg most nagyon nehéz helyzetben lennénk" - összegzett a berliniek magyar trénere.

A Hertha - melynek három bajnokiját el kellett halasztani - a mainzi meccs után csütörtökön a Freiburg ellen lép pályára, vasárnap pedig az Arminia Bielefeldet fogadja.

"Most a gyors regenerálódás a cél, és előre kell tekintenünk" - fűzte hozzá Dárdai, akinek a tanítványai továbbra is a kiesést jelentő 17. helyen állnak a tabellán, két pontra az osztályozós pozícióban lévő 1. FC Kölntől.

A Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz lényegesen kedvezőbb helyzetből várja a folytatást a 12. helyről.

"Az Eintracht Frankfurt, a Borussia Dortmund és a VfL Wolfsburg következik nekünk, tulajdonképpen három döntő vár ránk" - vélekedett a magyar válogatott csatár, aki hétfőn a 72. percig volt pályán. "Addig kell küzdenünk, amíg matematikailag is egyértelművé válik, hogy már nem eshetünk ki" - jelentette ki Szalai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×