eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik az RB Leipzignél
Nyitókép: forrás: twitter.com

Kiderült, miért húzódik el ennyire Szoboszlai Dominik gyógyulása

Három hete maradt az RB Leipzig futballistájának, hogy felépüljön a világbajnoki selejtező-sorozat rajtjára. Klubja drágállotta egy specialista kezelését, ezért nem aszerint történik a rehabilitációja.

Csütörtökhöz három hétre, március 25-én világbajnoki selejtezőn fogadja a magyar labdarúgó-válogatott Lengyelországot a Puskás Arénában. A sportág történetének legdrágább magyar játékosa, a télen a Salzburgtól Lipcsébe, az RB Leipzighez igazoló Szoboszlai Dominik az idén még nem játszott mérkőzést sérülése miatt. A Magyar Nemzet úgy értesült, a héten sem térhet vissza a pályára. Márpedig a nyári Európa-bajnokság miatt is sürgető volna a gyógyulása.

„Ezen a héten még nem tudok semmilyen konkrétumot mondani Dominik visszatéréséről. Végzi az egyéni edzéseket, amelyek a rehabilitáció részét képezik” – árulta el a lapnak Esterházy Mátyás, a játékos menedzsere. Tehát Szoboszlai vélhetően az RB Lepzig a Wolfsburg elleni szerdai Német Kupa-meccsén és a Freiburg elleni szombati Bundesliga-találkozón sem debütál új csapatában.

A legutóbbi téli átigazolási időszakban Európában a negyedik, a Bundesligában pedig a legdrágább vétel volt Szoboszlai, a németországi bemutatásán azonban rögtön elismerte, hogy sérüléssel bajlódik.

„Már Salzburgban is voltak problémáim, sokáig csak fájdalomcsillapítóval tudtam játszani” – vallotta be a combközelítő izomsérüléssel küszködő középpályás. Akkor azonban még abban reménykedtek a felek, hogy februárban bemutatkozhat a Leipzig színeiben.

A felépülés elhúzódásában a klubjának is lehet felelőssége – írja a lap –, ugyanis németországi sajtóhírek szerint Szoboszlai a hasonló sérülésekre specializálódott Franz Leberbauer tizenötezer gyakorlatot magában foglaló módszerével gyógyult volna, mint korábban több lipcsei labdarúgó, köztük a svéd válogatott Emil Forsberg, ám

az együttes sokallta az árat, ezért a magyar tehetség nem nála, hanem a Red Bull thalgaui edzőközpontjában végzi a rehabilitációs munkát.

Jövő szerdán a Liverpool ellen játszik az RB Leipzig, ezen a meccsen még aligha fog pályára lépni a magyar futballista, ez után még két mérkőzése van a lipcsei csapatnak a magyarok első vb-selejtezőjéig: jövő vasárnap a Frankfurt, majd a rá következő pénteken a Bielefeld elleni bajnoki. Ezeken talán csereként már lehetőséget kaphat Szoboszlai, de a formába lendüléshez biztosan kevés ideje marad.

A magyar válogatottra egy hét alatt három vb-selejtező vár: a lengyelek után San Marinóban, majd Andorrában játszik a csapat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×