eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Drasztikus visszaesés a téli átigazolásokban

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) friss kimutatása szerint.

Az erről szóló beszámolóból kiderült, hogy a tavalyi 4215 helyett idén csak 2690 futballista váltott klubot, a tranzakciók során pedig 570 millió dollárral költöttek kevesebbet az egyesületek, mint egy évvel korábban.

Ebben az átigazolási periódusban 590 millió dollárt költöttek a klubok, ami az elmúlt hat év legalacsonyabb száma. A Salzburgtól az RB Leipzighez szerződő Szoboszlai Dominik ebből egymaga 20 millió eurót tesz ki, ezzel pedig a Bundesliga legdrágább téli igazolása lett, de Európában is negyedik lett ebben a rangsorban. A listát Said Benrahma vezeti, akiért 23,1 millió eurót fizetett a West Ham United a Brentfordnak, míg a második éppen a londoniaktól távozó Sébastien Haller, akinek szerződtetésére az Ajax Amsterdam klubrekordot jelentő 22,5 millió eurót költött. A harmadik Amad Diallo, akit az Atalanta 21 millió euróért adott el a Manchester Unitednek.

A nőknél korántsem éreztette ilyen mértékben a hatását a koronavírus-járvány miatti gazdasági visszaesés, ugyanis 185 helyett 177 futballista váltott klubot, értük viszont az egy évvel ezelőtti 193 600 helyett 310 100 dollárt fizettek.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×