eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa, miután csapata 1-1-re egyenlített a Bayern München ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2019. szeptember 14-i mérkőzésen Lipcsében.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Gulácsi Péter számára különleges a BL tavaszi nyitánya

Már Budapesten az RB Leipzig és a Liverpool FC csapata, semmi akadálya annak, hogy a Puskás Aréna történetében először, két külföldi csapat szereplésével bár, de mérkőzést rendezzenek a legnagyobb magyar arénában, a BL egyenes kieséses szakaszában. Különleges meccs lesz ez Gulácsi Péter számára.

A magyar válogatott és az RB Leipzig első számú kapusa külföldi pályafutása elején az MTK-tól a Liverpool FC-hez igazolt. Bár tétmérkőzésen nem kapott szerepet a Vörösöknél, 51 alkalommal ült a kispadon, mások mellett Pepe Reina tartalékaként.

A lipcseiek az előző kiírásban is angol csapattal játszottak a nyolcaddöntőben, akkor a Tottenham Hotspur gárdáján kerültek túl, 4-0-s összesítéssel. Gulácsi nem kapott gólt.

Azokon a találkozókon nem játszott a sérüléséből lábadozó Willi Orbán, aki most ellenben Julian Nagelsmann edző rendelkezésére áll. A magyar válogatott védő jól ismeri a stadiont és a helyszínt, mint mondta, olyan ez nekik, mintha hazai pályán játszanának.

Az RB Leipzig az Egyesült Királyságból érkezők beutazási korlátozása (szigorúbban: beutazási tilalma) miatt nem fogadhatja saját stadionjában a Premier League 2019–2020-as bajnokát. Az előző idényben a BL elődöntőjébe jutó gárda vezérkara a felkínált lehetőségek közül végül Budapest mellett döntött, ezért rendezik a meccset, zárt kapuk mögött, a Puskás Arénában.

A találkozón nem játszhat a „Vörös Bikák” harmadik magyar játékosa, a sérült Szoboszlai Dominik.

Rajta kívül még két hiányzója lesz a pályaválasztónak: Konrad Laimer és Emil Forsberg.

A Liverpool a legutóbbi tizenkét tétmérkőzéséből csak hármat nyert meg, de Nagelsmann szerint ebből nem lehet kiindulni. Mi több, szerinte, miután a bajnoki cím megvédésére kevés esélye maradt a csapatnak, még inkább a BL-re fókuszál majd.

A jövő héten a Mönchengladbach is Budapesten fogadja a Manchester Cityt, több más mérkőzés a BL-ben és az Európa-ligában is valójában semleges pályán zajlik majd. Ugyanakkor érvényben van az idegenben szerzett gólra vonatkozó szabály, ami – például Diego Simeone, az Atlético Madrid edzője szerint – abszurd.

A tavaszi folytatás nyitányát jelentő mai játéknapon, a budapesti találkozóhoz hasonlóan magyar idő szerint 21 órakor, a Barcelona a Paris Saint-Germaint fogadja. A franciáknál biztosan nem játszik majd a sérült Neymar és Di María. Így Mauricio Pochettino, a Thomas Tuchel helyére került argentin edző a Kean, Icardi, Mbappé trióval fog kiállni. A franciák tervezett kezdő csapata: Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Gueye, Paredes, Verratti – Kean, Icardi, Mbappé.

A Barcelonában a nagy újdonság, hogy Gerard Piqué tagja a keretnek, a hét elején már együtt edzett a többiekkel, akár játszhat is. A Ter Stegen – Dest, Mingueza, Lenglet, Jordi Alba – De Jong, Busquets, Pedri – Dembélé, Messi, Griezmann tizenegy kezdhet. Araujo, Sergi Roberto, Coutinho és Ansu Fati továbbra is sérült.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×