eur:
395.28
usd:
364.72
bux:
65606.82
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Vasas SC megújult stadionja, az új Illovszky Rudolf Stadion a sajtóbejárás napján, 2019. július 3-án. A Fáy utcai létesítményt hivatalosan július 5-én, a Dunaszerdahelyi AC elleni labdarúgó-mérkőzéssel avatják fel.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Az álmokban már létezik a Vasas-város

Ezzel a vízióval indul újra az elnöki posztért Markovits László klubvezér.

Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke az idei tisztújító küldöttgyűlésen ismét elindul a posztért, és szeretné, ha a Fáy utcai sporttelep területén megvalósulna a Vasas-város.

A sportvezető a klub honlapjának adott évindító interjúban arról beszélt, hogy ugyan a futballstadion fenntartása az anyaegyesülettől átkerült a Vasas FC-hez, a szervezet központjában, a Fáy utcában további fejlesztéseket szeretnének megvalósítani.

"A Vasas-város, vagy, ahogy mi hívjuk, a Vasas-park lépésenkénti kialakítására gondolok, a Béke utca-Fáy utca sarkához eső területen. Tervben van ide egy

3000 fős, nemzetközi mércének is megfelelő sportcsarnok létesítése,

melyet többek között a Magyar Röplabda Szövetséggel közösen tudnánk kihasználni" - nyilatkozta Markovits.

Hozzátette, szeretnének új felületeket létrehozni a küzdősportok számára, és

egy Faragó Tamás nevét viselő uszoda "sem mutatna rosszul".

"Nemcsak a vízilabda-hagyományok miatt, hanem mert a folyamatosan fejlődő paraúszó és úszószakosztályunk is megérdemelne egy saját otthont" - fogalmazott az elnök.

Markovits emlékeztetett, a magyar bajnok röplabdacsapat otthona, a Folyondár utcai sporttelep is felújításra szorul, míg a Pasaréti Sportcentrum kapcsán az önkormányzattal és a környékbeli lakók bevonásával készült egy konszenzusos beépítési koncepció, amely reményeik szerint eredményezheti a szabályozási terv idei módosítását. Ezt követően kezdődhet a további beruházások előkészítése, elsősorban a kosárlabda és a vívósportág feltételeinek javítása érdekében.

Arra a kérdésre, miszerint az idén esedékes elnökválasztáson is elindul-e a klubot 2002 óta vezető Markovits, kijelentette, nem kérdés, hogy szeretné folytatni.

"Tizenkilenc év után azonban nyilvánvaló, hogy új impulzusokra van szükségem, ezért egy kicsit más vezetési modellben gondolkodom. A mostani elnöki ciklusban szisztematikus munkával sikerült felépíteni egy jól és eredményesen működő struktúrát, amelynek köszönhetően gördülékeny az operatív munka, ezáltal jóval kevesebb múlik egy személyben az elnökön, a napi feladatokra megvan a csapatom, amelynek tagjai a meghatározott keretek között képesek önállóan is magas szinten képviselni a saját területüket" - mondta a sportvezető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Hitelesség és transzparencia: itt a sorrend, ezek a hazai tőzsdei cégek működnek a leginkább átláthatóan

Hitelesség és transzparencia: itt a sorrend, ezek a hazai tőzsdei cégek működnek a leginkább átláthatóan

Mennyire transzparensek a hazai tőzsdei vállalatok? Elég részletes a gyorsjelentés? Minden szükséges információt tartalmaznak a közzétételek? Jól végzik a dolgukat a befektetői kapcsolattartók? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Portfolio éves rendszerességgel elkészülő transzparencia-felmérésében, amelynek során a cégeket szorosan követő hazai portfóliómenedzserek és elemzők értékelhetik a vállalatokat. Mutatjuk, hogy szerepeltek idén a legnagyobb magyar tőzsdei vállalatok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×