eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A 40. Dakar-ralira készülő Opel Dakar Team tagja, Szalay Balázs pilóta ül Opel Crossland X típusú versenyautójában a csapat indulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a fővárosi Hősök terén 2017. november 22-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Célban Szalayék a Dakar csütörtöki szakaszán

Nem mindegyik magyar egység volt ennyire szerencsés. A dél-afrikaiak nagyon mennek.

A Giniel de Villiers, Alex Haro kettősnek sikerült a legjobban az autósok mezőnyében a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali csütörtöki, ötödik szakasza, mely után továbbra is a 13-szoros bajnok Stéphane Peterhansel áll az összetett élén.

A dél-afrikai pilóta a Rijád és el-Kaszím közötti szakasz 465 kilométeres mért részét közel egy perc előnnyel tette meg gyorsabban honfitársánál, a második Brian Baragwanath-nál. Az összetett győzelemért küzdők közül a harmadik helyével Peterhansel volt a legjobb és több mint két perccel tudta növelni előnyét Nasszer al-Attijahhal szemben.

A motorosoknál az argentin Kevin Benavides napja volt a csütörtöki, mivel nem csupán megnyerte a szakaszt, de az összetettben is az élre ugrott a világ legnehezebbnek tartott terepralis viadalán.

Az autósoknál Szalay Balázs és Bunkoczi László, az Opel Dakar Team párosa az 51. helyen zárta a csütörtöki szakaszt, az összetettben pedig az 52. helyen áll.

A kamionosoknál a Fazekas Károly, Horn Albert Péter, Csákány Péter (Scania) trió 15. lett a versenynapon, összetettben pedig a 13. pozícióból várja a folytatást. A francia navigátorral és szerelővel egy csapatot alkotó Darázsi Zsolt (MAN) még nem ért célba csütörtökön.

A mezőny 13 szakaszon összesen 7658 kilométert tesz meg a jövő pénteki, dzsiddai befutóig.

A Dakar-ralit 1979-ben rendezték meg először, Párizs és a névadó szenegáli főváros között, utána viszont Európán és Afrikán kívül is több ország adott otthont a versenynek, többször volt már Dél-Amerika a helyszín, a tavalyi viadalt pedig a mostani házigazda, Szaúd-Arábia bonyolította le.

Eredmények, 5. szakasz, Rijád - el-Kaszím, 671 km (465 km gyorsasági):

autósok:

1. Giniel de Villiers, Alex Haro (dél-afrikai, spanyol, Toyota) 5:09:25 óra

2. Brian Baragwanath, Taye Perry (dél-afrikai, Century Racing) 58 másodperc hátrány

3. Stéphane Peterhansel, Edouard Boulanger (francia, Mini) 2:25 perc hátrány

...51. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Grandland X) 4:00:15 ó h.

Az összetett állása:

1. Peterhansel, Boulanger 18:28:02 óra

2. Nasszer al-Attijah, Mathieu Baumel (katari, francia, Toyota) 6:11 perc hátrány

3. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Mini) 48:13 p h.

...52. Szalay, Bunkoczi 28:10:45 óra h.

motorosok:

1. Kevin Benavides (argentin, Honda) 5:09:50 óra

2. Jose Ignacio Cornejo (chilei, Honda) 1:00 perc hátrány

3. Toby Price (ausztrál, KTM) 1:20 p h.

Az összetett állása:

1. Benavides 20:15:39 óra

2. Xavier de Soultrait (francia, Husqvarna) 2:31 perc hátrány

3. Cornejo 3:42 p h.

Pénteken az el-Kaszím és Háil közötti 618 kilométer vár a mezőnyre, amiből 448 kilométer lesz a gyorsasági rész.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×