eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma
Gera Zoltán 97-szeres válogatott labdarúgó, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti nagykövete az 500 nappal a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzése előtt tartott sajtótájékoztatón az új Puskás Ferenc Stadion látogatóközpontjában 2019. január 29-én. A jövő évi kontinenstornának 12 város ad otthont. Budapesten három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Labdarúgás: kemény csoportellenfelekkel játszunk a hazai Európa-bajnokságon jövőre

A magyar válogatott Hollandiával, Romániával és Németországgal szerepel majd azonos csoportban a jövő tavaszra halasztott, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség (UEFA) svájci központjában elkészített sorsoláson az is kiderült, hogy Gera Zoltán szövetségi edző csapata az A-csoportban sorrendben a németekkel, a románokkal, majd a hollandokkal találkozik.

Az 1978 óta létező U21-es Európa-bajnokságot jövőre első alkalommal rendezik meg 16 csapattal. A tornára a két házigazdán kívül a kilenc selejtezőcsoport győztese, valamint az öt legjobb csoportmásodik jutott ki.

A csoportmérkőzésekre március 24. és 31. között, az egyenes kieséses szakasz összecsapásaira pedig május 31. és június 6. között kerül majd sor.

"Sokkal könnyebb csoportot nem kaphattunk volna, hiszen csak erős csapatok jutottak ki az Európa-bajnokságra. A legfontosabb, hogy lehetőségként kell látni a szereplést, hogy a legjobb együttesek ellen játszhatunk" – fogalmazott az M1 aktuális csatornán Gera Zoltán. Hozzátette, a felkészülés során találkoztak már Eb-résztvevő riválisokkal, akik közül az oroszokat legyőzték, a dánokkal döntetlent játszottak.

Az edző szerint nyilvánvaló, hogy nem a magyarok lesznek az esélyesek, főleg a németek és a hollandok ellen.

"A lényeg, hogy élvezzük minden pillanatát az Európa-bajnokságnak. A célunk és álmunk, hogy megéljük a májust" – közölte.

Gera arról is beszélt, hogy

a felnőtt válogatott élvez elsőbbséget, mert márciusban világbajnoki selejtező vár az együttesre,

de akire nem számít Marco Rossi szövetségi kapitány, azok meghívót kaphatnak az U21-es együttesbe.

Az 1978 óta létező U21-es Európa-bajnokságot jövőre első alkalommal rendezik meg 16 csapattal. A tornára a két házigazdán kívül a kilenc selejtezőcsoport győztese, valamint az öt legjobb csoportmásodik jutott ki.

A csoportmérkőzésekre március 24. és 31. között, az egyenes kieséses szakasz összecsapásaira pedig május 31. és június 6. között kerül majd sor. A négy kvartettből az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe.

A magyar válogatott a kispesti Bozsik Arénában, illetve Székesfehérváron játssza majd csoportmérkőzéseit. A többi meccset Szombathelyen és Gyirmóton, illetve Celjében, Ljubljanában, Mariborban és Koperben rendezik.

A sorsolás előtt Aleksander Ceferin, az európai szövetség szlovén elnöke közölte: bízik abban, hogy nézők előtt rendezhetik a mérkőzéseket.

A csoportbeosztás

A csoport: Magyarország, Németország, Románia, Hollandia

B csoport: Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Olaszország

C csoport: Oroszország, Izland, Franciaország, Dánia

D csoport: Portugália, Horvátország, Anglia, Svájc

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×