eur:
394.35
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart a HISZEK Benned Sport Program soron következő üteméről az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságán 2019. július 5-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ez vár Szabó Tündére az Európai Úszószövetségben

A sportállamtitkár nem kis - további - feladatot vesz a vállára; rajta keresztül történhet majd a leendő magyarországi nagy sportesemények megpályázása.

Az Európai Úszószövetség, a LEN több rangos eseményére pályázhat Magyarország a következő időszakban is - jelezte az InfoRádiónak Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, akit vasárnap nagy támogatottsággal választottak meg a LEN alelnökének.

"Természetesen nagyon nagy elismerés és megtiszteltetés számomra, hogy négy évig én képviselhetem Magyarországot és a vizes sportágakat. Az úszósportból jöttem, öt évig voltam a Magyar Úszó Szövetség főtitkára, jelen napjaimat is közvetlen közelről élem meg az úszás képviselőivel. Ettől függetlenül sportért felelős államtitkár vagyok, minden sportágra rálátok, és igazából nagyon közvetlen közel vagyok mindegyikhez" - mondta el Szabó Tünde.

Az olimpiai és vb-ezüstérmes úszó úgy érzi,

a magyar sport minden szereplőjével ismerősnek mondhatja magát,

de még a magyarországi nemzetközi sportesemények szervezése körül is megjelent, így tudja, mi fán terem a lobbitevékenység.

"Azt hiszem, ilyen formán könnyű dolgom volt, hogy abból a sportágból jövök" - tette hozzá.

A mostani választás után Paolo Barelli elnök a bizottságok felállításával kezdi munkáját, mindenkinek szerepet oszt.

"Mint sportjogi szakjogász és volt sportoló nagyon sok területen tudok majd segíteni, ez is volt a tervem.

Van munka bőven; a járványügyben halasztódnak a nemzetközi sportesemények, de már látjuk azt, hogy 2021-től 2024-ig lehet kandidálni nemzetközi eseményekre, ezzel kapcsolatban is feladatom van. Ki fogjuk választani a hazai sportszervezetekkel, hogy mire szeretnénk pályázni, ehhez pedig kérjük a kormány támogatását, utána pedig a LEN bizalmát is meg kell nyerni" - részletezte feladata sokrétűségét a sportvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×