eur:
393.29
usd:
367.73
bux:
67257.97
2024. április 26. péntek Ervin
A férfi kalapácsvetésben 2012. augusztus 5-én első helyet szerzett Pars Krisztián mutatja aranyérmét a 2012-es londoni nyári olimpián az Olimpiai Stadionban rendezett díjátadón 2012. augusztus 6-án.
Nyitókép: Kollányi Péter

Nagy dobásra készül ötödik olimpiáján Pars Krisztián

Az olimpiai bajnok kalapácsvető nemrégiben térdműtéten esett át, és csak három hét múlva kezdheti el az alapozó edzéseket, de nagy tervei vannak Tokióra.

London olimpiai bajnoka éppen egy térdműtét után lábadozik, mint az InfoRádióban elmondta, még két hét rehabilitációs edzés és gyógytorna vár rá, utána már óvatosan terhelheti a lábát, és ha minden jól alakul, akkor decemberben az edzéseket is elkezdheti. Hat hetet kellett kihagynia a Szombathelyi Dobó SC 38 éves kalapácsvetőjének, ezért még nem tudja, milyen a fizikai állapota, egyelőre azt várja, hogy elkezdhesse az erőnléti és a dobóedzéseket.

Először a bal térdét műtötték meg, de emiatt átterhelt a jobb térdére, és a húsz év élsport után ez nem tett jót: lepattant egy porc, műtéti úton kellett eltávolítani, ezért volt most a hosszabb kihagyás. Minimális fájdalmai még vannak, de a műtét előtti nagy fájdalmak megszűntek – mondta Pars Krisztián.

Érdekes módon

a járványhelyzet nem zavarta volna meg a felkészülését, mert mint fogalmazott, speciális helyzetben vannak, mert Szombathelyen külön pályájuk van, saját dobókörrel, súlyemelő- és edzőteremmel.

"Minden egyes szabályt betartva kint voltunk a pályán, nem kellett otthon, a lakásban edzeni. Azért próbáltam külön edzeni a többiektől, hogy véletlenül se kapjam el a fertőzést a fiatalabbaktól" – mondta a kétéves doppingeltiltás után visszatérő atléta, aki a nyáron inkább a fájós térde zavart, de így nem volt akkora tétje az edzéseknek, hogy nem kellett dobókörbe állni, és megmutatni a világnak, hogy mire képes még. Így könnyebb volt átvészelni ezt a helyzetet.

Hetvenszázalékos szintre tudott visszakapaszkodni a műtétig, három hónapos munka kevés volt a csúcsformához, de úgy véli, ha hozzá lehet tenni még három hónapot, az legalább kétméteres javulást jelenthet, és azzal már ott lehet a világ élmezőnyében.

"Az már más kérdés, hogyan bírja a szervezetem mert

38 évesen már nem olyan az állóképesség és a rehabilitáció, mint fiatalabban.

Ez most fog kiderülni, hogy a következő egy-másfél évben milyen regenerációs ütemre leszek képes, ezen sok fog múlni" – mondta Pars Krisztián, és ebből az is kiderül, hogy közel a negyvenhez sem akar leállni, ott akar lenni a 2021-re halasztott tokiói olimpián.

"A célom a tokiói olimpián a legjobb nyolc közé kerülés – mondta a 2012-es olimpiai bajnok –, ehhez legalább 77-78 métert kell dobni, ez a minimális elvárás magammal szemben. Ha minden jól sikerül, nem jön közbe sérülés, akkor nem teszek le arról, hogy a 79 méter is meglehet, amivel már a legjobb négy közé is be lehet kerülni. De az ötödik olimpián is döntőbe kerülni már fantasztikus dolog lenne."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×