eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Dzsudzsák Balázs, a DVSC labdarúgócsapatának új játékosa a csapat nyilvános edzésén a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. szeptember 22-én. A 33 esztendős, 108-szoros válogatott szélső tizenkét év után visszatért nevelőegyesületéhez, a jelenleg másodosztályú Debreceni VSC labdarúgócsapatához, egyelőre a bajnokság végéig szóló szerződést írt alá.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ekkora fizetésért térhetett haza Dzsudzsák Balázs

„Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci” – tartja a Puskás Ferencnek tulajdonított mondás, amelynek igazságában az NB II-es Debrecennél és Vasasnál is bíznak.

A nagy pénz az egyenletből ugyanis adott, a két szebb napokat látott, patinás klub bomba igazolásokkal, egykori és jelenlegi válogatott játékosokkal igyekszik kiharcolni a feljutást. A legnagyobb szenzáció Dzsudzsák Balázs debreceni visszatérése, de nem a 108-szoros válogatott szélső az NB II legjobban fizetett labdarúgója – írja a Blikk, amely annak járt utána, hogy milyen összegekért futballoznak a legjobbak a másodosztályban.

A kiesés után városi tulajdonba került DVSC esetében Kósa Lajos helyi országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy az egyesületnél fizetési korlát van, ez alól Dzsudzsák Balázs sem kivétel. A bulvárlap információi szerint ez

havi 10 ezer eurót (3,65 millió forint) jelent,

ennyit kereshet a szélső mellett a Lokihoz szintén visszatérő Korhut Mihály és Varga József is.

A decemberi tulajdonosváltás után anyagilag megerősödött Vasas a Lokin is túltesz – jegyzi meg a lap. Feczesin Róbert havi 10 ezer eurós (3,65 millió forint), az idei élvonalbeli gólkirály, Radó András 20 ezer eurós (7,3 millió forint) fizetésért érkezett korábban, esetükben több mint tízmilliós aláírási pénzekről is hallani. A frissen igazolt Pátkai Máté és Otigba Kenneth sem keres rosszul, előbbi havi 12,5 ezer (4,5 millió forint), utóbbi 16,6 ezer eurót (6 millió forint) tehet zsebre értesüléseik szerint. Úgy tudni, ezt egy háttérben meghúzódó, tőkeerős szponzor teszi lehetővé.

Az NB II két topcsapatánál az átlagos fizetés havi 1 millió forint.

Ennyit néhány kisebb költségvetésű klub legjobbjai is megkeresnek, de a többség ennél jóval kevesebbet vihet haza – összegzi a Blikk.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×