eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: dvsc

Bejelentették, hol folytatja Dzsudzsák Balázs

A 108-szoros válogatott futballista hazatér.

A másodosztályú Debrecen labdarúgója lesz Dzsudzsák Balázs - a hírt, ami napok óta sejthető volt, hivatalosan is bejelentette a klub.

A 33 esztendős szélső egyelőre a bajnokság végéig szóló szerződést írt alá, de a felek az esetleges folytatásról is leülnek majd tárgyalni.

A 108-szoros válogatott játékos érkezését a Loki nyilvános edzése előtt Szabó Péter, a DVSC Futballszervező Zrt. elnöke jelentette be a szurkolóknak.

A Nagyerdei Stadion gyepére érkező Dzsudzsákot vastapssal fogadták a nézők.

A futballista elmondta: 12 év külföldi szerepléssel, 108 válogatott mérkőzéssel, magyar és holland bajnoki címmel a háta mögött nagy örömmel tért vissza a Lokihoz, mert úgy érzi, ezzel lett teljes a karrierje. Hozzátette: a családja, a szülei után a DVSC-nek köszönheti a legtöbbet, és minden tudásával igyekszik majd segíteni a csapatot a céljai elérésében.

"A DVSC-nek nem az NB II-ben van a helye, azon leszek, hogy a Loki a szezon végén visszajusson az NB I-be" - fogalmazott Dzsudzsák.

Az első élvonalbeli mérkőzését a Debrecen színeiben játszó támadó a klub hivatalos honlapjának adott interjúban elárulta, a lengyel bajnokságból komolyan érdeklődött iránta egy csapat, de várhatott volna még törökországi és szaúdi ajánlatra is.

"Sikerre éhes labdarúgóként érkeztem. Remélem, a teljesítményemmel meg tudom győzni Kondás Elemért, hogy a pályán a helyem.

Messze vagyok a levezetéstől, sokkal többet érzek magamban, minthogy megelégedjek a kispaddal és az utolsó húsz percekkel" - nyilatkozta Dzsudzsák, aki a válogatottba való visszatérését firtató kérdésre hangsúlyozta, reményei szerint még szerepelhet a nemzeti együttesben, de a legfontosabbnak most azt tartja, hogy minél többször pályára lépjen a DVSC-ben.

Dzsudzsák arról is beszélt, hogy 19-es mezben fog játszani, mert abban robbant be a köztudatba a DVSC színeiben, illetve tervei szerint Debrecenből vonul majd vissza.

Dzsudzsák három bajnoki címet és egy Szuperkupát nyert a hajdúsági együttessel,

A középpályás 2004 és 2008 között volt már a Loki játékosa, 54 meccsen 14 gólig jutott, három bajnoki címet és egy Szuperkupát nyert, majd a holland PSV-be szerződött. Három évvel később Oroszországba szerződött, ahol előbb az Anzsi Mahacskala, majd a Dinamo Moszkva labdarúgója volt. Egy rövid törökországi kitérőt követően az elmúlt négy idényt az Egyesült Arab Emírségekben töltötte

Dzsudzsák Balázs legutóbb az Egyesült Arab Emírségek élvonalában szereplő al-Ain játékosa volt, de szerződése a nyáron lejárt. Az MTK-nál edzett, erőnléti felkészülését pedig Shane Tusup is segítette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×