eur:
395.34
usd:
366.36
bux:
65453.91
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kondás Elemér
Nyitókép: dvsc.hu

Ma minden eldől az OTP Bank Ligában

Ma délután zárul az OTP Bank Liga, a labdarúgó NB I 2019–2020-as idénye. A legfontosabb két, még nyitott kérdés: melyik csapat lesz a harmadik és melyik csapat esik ki a Kaposvári Rákóczi mellett.

A harmadik helyre még két csapat esélyes, a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd. A felcsúti sárga-kékek egy ponttal jobban állnak, de a Mezőkövesd több győzelmet szerzett, tehát, ha azonos pontszámmal zárnának, megelőzi riválisát. Kétségtelenül nehezebb a sorsolása, mint a Puskás Akadémiáé, de tény: ha az utolsó fordulóban több pontot szerez, mint a Puskás Akadémia, harmadik lesz. Bármelyik is végez a képzeletbeli dobogón, története során először léphet ki a nemzetközi porondra, a harmadik hely jutalma ugyanis az Európa-liga-selejtezőben való indulás.

Bonyolultabb a kiesés kérdése. Matematikailag még négy csapat fenyegetett, az Újpest, a Paks, a Kisvárda és a Debreceni VSC. Az Újpest helyzete a legkedvezőbb, csak akkor búcsúzik, ha három góllal kikap a már kiesett Kaposvártól és pontot szerez a Kisvárda Diósgyőrben, illetve nyer a DVSC otthon. (Ráadásul akár még a háromgólosnál nagyobb vereség is beleférhet, ha a DVSC nem egy góllal nyer a Nagyerdőben.)

A Paks akkor esik ki, ha kikap Debrecenben és a Kisvárda nem szenved vereséget Diósgyőrben, illetve, ha az Újpest nem szenved súlyos vereséget a Megyeri úton.

A Kisvárda egy döntetlennel is már bennmarad, ha kikap, akkor sorsa attól függ, nyer-e a DVSC a Paks ellen.

A hétszeres bajnok Debreceni VSC győzelmi kényszerben van. Helyzete a legegyszerűbb és egyben a legnehezebb. Csak akkor marad az élvonalban, ha győz a Paks ellen. Akkor viszont biztosan meghosszabbítja élvonalbeli tagságát. (Elméletileg még egy döntetlen is megmentheti, de ebben az esetben a Kisvárdának hat góllal kellene kikapnia Diósgyőrben.)

A program:

ZTE FC–MOL Fehérvár FC 15.15

Diósgyőri VTK–Kisvárda Master Good 17.30

Újpest FC–Kaposvári Rákóczi 17.30

Debreceni VSC–Paksi FC 17.30

Ferencváros–Mezőkövesd Zsóry FC 20.00

Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 20.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×