eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Shane Tusup az olasz Ilaria Cusinato edzője figyeli a női 400 méteres vegyesúszás döntőjét a budapesti úszó világkupán a Duna Arénában 2019. október 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újra Budapesten dolgozik Shane Tusup

Szövetségi segítségnek köszönhetően átmenetileg a fővárosban edzhetnek az olimpiára készülő egri úszók.

Szerdán Szilágyi Liliána kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó – jelenleg az amerikai Shane Tusup versenyzője – kétségbe esve hívta telefonon Wladár Sándort, a Magyar Úszó Szövetség elnökét, miután azzal szembesült, hogy koronavírus veszélye miatt ideiglenesen bezárta kapuit az egri Bitskey uszoda.

„Megígértem Liliánának, hogy haladéktalanul keresem a megoldást, és egészen biztos, hogy 24 órán belül edzéslehetőséghez jutnak. Jogosnak tartottam az aggodalmát, hiszen alig egy hónap múlva itt az országos bajnokság, amely egyben válogatóverseny is a májusi budapesti Európa-bajnokság, valamint a tokiói olimpiai játékok előtt" – mondta Wladár Sándor az SzPress Hírszolgálatnak.

A szövetség első emberének tájékoztatása szerint Kovács Ottó vezetőedző versenyzőinek, köztük a junior világbajnok Holló Balázsnak és a kétszeres mellúszó magyar bajnok Békési Eszternek a Duna Arénában biztosítottak vízfelületet, míg a hétvégén izraeli edzőtáborba indulnak.

„A szintén az olimpiai csapattagságért harcoló Szilágyi Liliánának és a versenyzőtársainak a Tüske Uszodában sikerült edzéslehetőséget biztosítani, Shane Tusup tanítványai is addig maradhatnak, amig a Bitskey uszoda újra megnyitja a kapuit, azaz megtörténik a bejelentett teljes vízcsere és az alapos fertőtlenítés.

Elővigyázatosságból meghatározatlan időre bezárták a Bitskey Aladár Uszodát Egerben, ahol kedden edzést tartott a hétvégén egy észak-olaszországi nemzetközi kupamérkőzésről hazatért helyi vízilabdacsapat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×