eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Hivatalos bejelentés Edinson Cavani és Thiago Silva jövőjéről

A Paris Saint-Germain csapatkapitányának és klubrekorder gólszerzőjének, Thiago Silvának és Edinson Cavaninak a nyári távozását is megerősítette a párizsiak sportigazgatója, Leonardo.

A sportvezető a Le Journal du Dimanche lapnak megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, miszerint egyik játékosnak sem hosszabbítják meg hosszú távon a június végéig érvényes szerződését. Hozzátette: a brazil védőre és az uruguayi csatárra a félbeszakított Bajnokok Ligája-idény - egyelőre csak remélt - befejezésig számítanak.

Miután a Ligue 1 küzdelmeit már lezárták a koronavírus-járvány miatt, a PSG csak a BL-ben érdekelt. A gárda - az egyenes kieséses szakasz első felvonásán a Borussia Dortmundot búcsúztatva - már bejutott a BL-negyeddöntőbe, mielőtt a kupasorozat márciusban a pandémia miatt félbeszakadt. Az európai szövetség hivatalosan meg nem erősített tervei szerint a sorozat lezárására - négyes vagy akár nyolcas torna keretében - Lisszabonban kerülhet sor augusztusban.

Thiago Silva nyolc év után távozik az együttestől, ahol több mint háromszáz mérkőzésen lépett pályára és hét bajnoki címet nyert. A védő még két évig akart játszani a PSG-ben, amelynek viszont más tervei voltak vele kapcsolatosan.

A 33 éves Cavani a PSG törtnetének legeredményesebb csatáraként 2013 óta 200 gólt szerzett 301 tétmeccsen, a fővárosi csapattal ötször nyert bajnokságot. A támadót az elmúlt hónapok során a sajtóhírekben több elitklubbal is összehozták - egyebek között az Atlético Madriddal, az FC Barcelonával és az Internazionaléval -, de egyikkel sem jutott dűlőre.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×