eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Budapesten lehet az Európai Szuperkupa

Lisszabon ad otthont a Bajnokok Ligája döntő tornájának, míg az Európa-liga hátralévő meccseit Németországban rendezik meg német és olasz sajtóértesülés szerint. Úgy tudni, Budapesten, a Puskás Arénában kerülhet sor a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzésre.

A Bajnokok Ligája és az Európa-liga márciusban a nyolcaddöntőknél szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) jövő szerdán dönt a folytatásról, de a Bild és a Sky Sport Italia is úgy tudja, már eldőlt, hogy a portugál fővárosban bonyolítják le a BL-finálét. Előbb augusztus 8-9-én a négy hátralévő nyolcaddöntő visszavágójára kerül sor, majd az egymeccses negyeddöntők következnek. A döntőt augusztus 22-én vagy 23-án rendezik meg.

Az Európa-ligában Észak-Rajna-Vesztfália négy városa, Köln, Düsseldorf, Gelsenkirchen és Duisburg lenne a helyszíne a találkozóknak.

A BL-ben Isztambul, az El-ben pedig Gdansk volt eredetileg a finálé helyszíne.

Budapest lehet a szuperkupa helyszíne

Úgy tudni, a Puskás Arénában kerülhet sor a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzésre. A döntés hátterében az állhat, hogy mivel Lisszabon már "foglalt" a BL miatt, a másik portugál városba, Portóba tervezett Szuperkupa-mérkőzésnek új helyszínt keres az európai szövetség (UEFA).

Eredetileg a BL és az Európa-liga győztese augusztus 12-én csapott volna össze a Sárkány Stadionban (Estádio do Dragao), de a helyszín mellett vélhetően az időpont is módosul majd.

"Az MLSZ számos rangos rendezést nyert el a közelmúltban, és a jövőben is vannak már nekünk ítélt rendezvények. Többször jeleztük a nemzetközi szervezeteknek és a hazai közvéleménynek, hogy további rendezvényeknek is szívesen adunk otthont. Ami a mostani versenyeket illeti, ameddig nem ismerjük az UEFA döntését a szervezés részleteiről - időpont, mérkőzések száma, nézők részvétele -, addig felelőtlenség volna nyilatkoznunk" - reagált az MTI megkeresésére Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Az UEFA vezető testülete jövő szerdán dönt a kontinentális sorozatok, így a Bajnokok Ligája, az Európa-liga, vagy éppen a válogatottak esetében a Nemzetek Ligája, az Eb-pótselejtezők és a vb-selejtezők helyszíneiről és időpontjairól.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×