eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: www.uefa.com

Portugália lehet a BL-zárás helyszíne

Az UEFA a jövő hét közepén dönt a nemzetközi kupák 2019–2020-as idényéből hátralévő szakasz menetrendjéről. Egyre több elképzelés szivárog ki a lehetséges forgatókönyvről. Az ESPN a Bild értesüléseit osztotta meg.

Elképzelhető egy minitorna a BL befejezéseként, Lisszabon lehet a helyszín, vagy legalábbis a három jelölt egyike.

A Bajnokok Ligája mostani szezonja március 12-én félbeszakadt, még a nyolcaddöntőbe A Bild tudomása szerint az ebben a szakaszban még hátralévő meccseket biztosan lejátsszák, ezek a következőek: Manchester City–Real Madrid, Juventus–Olympique Lyon, Barcelona–Napoli és Bayern München–Chelsea.

Ám utána a negyeddöntőtől minitornát tartanának, mégpedig egy helyszínen. Ez valószínűleg nem Isztambul, a döntő rendezésére eredetileg felkért város lenne, miután Törökországba továbbra is tilalmas a beutazás, ráadásul a törökök jelezték, elállnának a rendezéstől, miután nem tudják nézők előtt megrendezni a döntőt. A helyszínt tekintve nincsen még végleges döntés, de a kiszivárgott hírek szerint valószínűbb, hogy Portugáliában vagy Németországban rendezik majd meg a záró szakaszt.

Lisszabon különösen ideális helyszín lenne, mivel a város két legnagyobb stadionja, az Estadio da Luz és az Estadio José Alvalade mindössze öt kilométeres távolságra helyezkedik el egymástól. A portugálok maguk melletti érvként hangsúlyozzák, hogy valóban semleges helyszínt kínálnak, mivel nincsen már versenyben portugál klub a Bajnokok Ligájában.

A németek Frankfurtot, a Commerzbank Arénát ajánlják, utalva arra, hogy nagyon közel fekszik Európa egyik legforgalmasabb repülőteréhez.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×