eur:
392.88
usd:
366.46
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: pixabay

Fizetési plafont vezetett be a kézilabda-szövetség

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnökségének határozata alapján – a sportágban első alkalommal – 2020. június 1-jei hatállyal bevezetésre került a fizetési sapka szabályzat, azaz a hivatásos utánpótlás korú sportolók és az amatőr játékosok részére a sportszervezetek részéről fizethető munkabérek vagy megbízási díjak és egyéb juttatások összegéről szóló szabályozás.

A szövetség honlapján megjelent tájékoztatás szerint „az új rendszer tehát az utánpótláskorú és az amatőr sportolók juttatásait szabályozza. A dokumentumot teljes konszenzus mellett az NB I-es Kézilabda Liga és az Amatőr Kézilabda Tanács is elfogadta és támogatta, a rendszer kidolgozása is az NB I-es klubok és az amatőr kézilabdázók bevonásával történt.

A szabályozás figyelembe veszi a sportolók előmenetelét, teljesítményét (pl. korosztályos vagy felnőtt válogatottban, európai kupamérkőzéseken való szereplés stb.) és a kiemelt akadémiai képzés sajátosságait, míg az amatőröknél éves juttatási plafont határoz meg.

A szabályzat értelmében a sportszervezeteknek adminisztratív kötelezettégeknek kell eleget tenniük, míg az MKSZ ellenőrzi a szabályzat betartását és szükség esetén fegyelmi eljárást indíthat.”

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×