eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Kiss Norbert

Kiss Norbert újra magyar versenycsapattal áll rajthoz

A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző hónapok óta javában készül csapatával az új kihívásra, a harmadik kontinensbajnoki cím megszerzésére, idén a Révész Truck Racing Team színeiben.

"Nagyon örülök és büszke vagyok, hogy létrejött ez az új magyar csapat. Úgy érzem, egy picit hazatalált és otthonra lelt a kamionsport Magyarországon" - nyilatkozta honlapján Kiss Norbert, aki korábban az OXXO Racing Team színeiben nyert két Európa-bajnoki címet, majd négy idényt töltött a Tankpool 24 Racing Teamnél. Hozzátette, nagyon keményen dolgoznak, hogy az idén is harcban legyenek az összetett elsőségért.

Révész Bálint, a cégcsoport elnök-tulajdonosa úgy nyilatkozott, régi nagy álma valósult meg azzal, hogy létrejött a kamionos versenycsapat. "Összeállt a magyar csapat, magyar versenyzővel, célunk a dobogó felső foka lesz már az első évben" - nyilatkozta Kozák Attila csapatvezető.

A MAN típusú versenykamiont az ország egyik legkorszerűbb műhelyében Bakó Csaba versenymérnök készítette fel. A helyszín kiválasztása után Kiss Norbert hamarosan tesztelni fog.

A jelenlegi tervek szerint a futamok augusztus végén Csehországban indulnak, és november közepén az olaszországi Misanóban lesz az utolsó állomás.

A kamion Európa-bajnokság versenynaptára

  • Augusztus 29-30.: Most, Csehország
  • Szeptember 12-13.: Zolder, Belgium
  • Szeptember 26-27.: Jarama, Spanyolország
  • Október 3-4.: Le Mans, Franciaország
  • Október 17-18.: Hungaroring, Magyarország
  • November 14-15.: Misano, Olaszország
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×