eur:
393.26
usd:
367.9
bux:
66122.13
2024. április 24. szerda György
Dzsongszon, 2018. február 17.A női alpesi sízők szuperóriás-műlesiklásában ezüstérmes osztrák Anna Veith, az aranyérmes cseh Ester Ledecká és a bronzérmes liechtensteini Tina Weirather (b-j) az éremosztáson a phjongcshangi téli olimpián a Dzsongszon Alpesi Központban 2018. február 17-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Visszavonul az osztrákok olimpiai bajnok alpesi sízője

A 30 éves Anna Veith, leánykori nevén Anna Fenninger az osztrák állami televíziónak adott félórás szombati interjújában azt mondta, a jövőre vonatkozó álmai az utóbbi években megváltoztak, ezért döntött úgy, hogy felhagy az élsporttal.

Anna Veith a sportág elmúlt évtizedének meghatározó alakja volt. Szocsiban, a 2014-es téli játékokon szuper-óriásműlesiklásban győzött, míg óriás-műlesiklásban ezüstérmet nyert, majd négy évvel később címvédőként második lett szuper G-ben.

Világbajnokságon háromszor diadalmaskodott, illetve két ezüst- és egy bronzérmet nyert, az összetett világkupa-sorozatban pedig 2014-ben és 2015-ben is az élen végzett.

Nyolc hónapja Ausztria másik korszakos sízője, Marcel Hirscher is befejezte versenyzői karrierjét.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×