eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
A kispesti Cirino De Oliveira (j) és Kanta József, az MTK játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott MTK Budapest - Budapest Honvéd mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2018. október 20-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kupameccs Mezőkövesden, kupameccs Budapesten

Három NB I-es csapat mellett az NB II bajnoka, az MTK lép pályára szombaton a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésein. A párosítás: Mezőkövesd-Zsóry–MOL Fehérvár, MTK–Budapest Honvéd.

Mezőkövesden a bajnokság második és harmadik helyezettje találkozik. Mindkét csapat jó eredményeket ért el a felkészülési mérkőzéseken, Kuttor Attila bő kerete előbb legyőzte a Ferencvárost, majd döntetlen játszott vele Budapesten.

A két csapat még nem játszott egymás ellen a Magyar Kupában. A Vidi a címvédő, tavaly 2-1-re verte a Groupama Arénában játszott döntőben a most ugyancsak elődöntő Budapest Honvédot. A mostani edző, Joan Carrillo 2015-ben a döntőbe vezette csapatát, de ott kikapott a Ferencvárostól.

A másik párban a Pisont István által irányított Bp. Honvéd látogat a Hungária útra, az MTK-hoz. A kispestiek készülnek a bajnokságra is, a kék-fehérek már „csak” a kupasorozatban érdekeltek, miután az MLSZ adminisztratív döntésével befejeződött a Merkantil Bank Liga, az NB II 2019–2020-as idénye.

A kényszerszünetet végig Magyarországon töltő német Michael Boris döntése alapján erős ellenfelek ellen készült a csapat (Ferencváros, Mezőkövesd, Újpest), mert a vezetőedző a Honvédhoz hasonló kvalitású csapatok ellen akarta felkészíteni a csapatát a kupaelődöntőre.

Érdekes, hogy az MTK hagyományosan jól szerepel a kupasorozatban, amikor a második vonalban tölti a bajnoki szezont, legutóbb, 2012-ben, például, csak tizenegyes-párbajban veszítette el a DVSC elleni döntőt.

A két Magyar Kupa-elődöntőt az M4 Sport élőben közvetíti: Mezőkövesd-Zsóry–MOL Fehérvár 18.00, MTK–Budapest Honvéd. 20.05. A visszavágókat május 26-án, kedden rendezik.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×