eur:
393.74
usd:
369.4
bux:
65847.02
2024. április 23. kedd Béla
Raphael Guerreiro, a Borussia Dortmund játékosa (k) csapattársával, Julian Brandttal ünnepli a Schalke 04 elleni gólját az első osztályú német labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában Dortmundban 2020. május 16-án, a koronavírus-járvány idején. Több mint két hónap után, a nagy európai labdarúgó-bajnokságok közül elsőként folytatódik a játék a Bundesligában.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Martin Meissner

Kiüteséses dortmundi siker, döntetlen a magyar derbin

Nem meglepő, hogy ki szerezte az újrainduló Bundesliga első gólját.

A Gulácsi Péterrel a kapuban felálló RB Leipzig hazai pályán 1-1-s döntetlent játszott a Sallai Rolandot kezdőként a 61. percig foglalkoztató Freiburg együttesével a labdarúgó Bundesliga 26. fordulójának szombati játéknapján.

A lipcsei találkozón a vendégek kerültek előnybe, Manuel Gulde egy szöglet után talált a magyar válogatott kapusának hálójába, ezzel 511 nap után volt újra eredményes az élvonalban. A hazaiak a 77. percben Yussuf Poulsen révén egyenlítettek. A 93. percben a Freiburg ugyan betalált, de a gólt végül a videobíró segítségével les miatt érvénytelenítették.

A koronavírus-járvány miatt több mint két hónap után újrainduló Bundesliga első rangadóján, a Ruhr-vidéki derbin a Borussia Dortmud 4-0-ra ütötte ki legnagyobb riválisát, a Schalke 04 együttesét.

Az első gólt szerző Erling Haaland 12. tétmérkőzésén a 13. alkalommal volt eredményes új csapatában,

ilyen bravúrt Németországban csak Klaus Matischek tudott bemutatni még 1965-ben a Werder Bremen játékosaként.

A német ligában ezt megelőzően legutóbb március 11-én rendeztek mérkőzést. A koronavírus-járvány miatt minden összecsapást zárt kapuk mögött játszottak.

Bundesliga, 26. forduló:

Augsburg-Wolfsburg 1-2 (0-1)

Borussia Dortmund-Schalke 04 4-0 (2-0)

Düsseldorf-Paderborn 0-0

Hoffenheim-Hertha BSC 0-3 (0-0)

RB Leipzig-Freiburg 1-1 (0-1)

később:

Eintracht Frankfurt-Borussia Mönchengladbach 18.30

vasárnap játsszák:

1. FC Köln-Mainz 15.30

Union Berlin-Bayern München 18.30

hétfőn játsszák:

Werder Bremen-Bayern Leverkusen 20.30

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×