eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Wilfred Ndidi, a Leicester City (b) és Jack Grealish, az Aston Villa játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. március 9-i mérkőzésén a leicesteri King Power Stadionban.
Nyitókép: MTI/AP/Rui Vieira

Új megoldást dobtak be a futballszezon átszabására

A futballidénynek a naptári esztendőhöz igazítása megoldást jelenthetne a koronavírus-járvány okozta válságot követően - fogalmazott a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöke.

Victor Montagliani az olasz Radio Sportivának adott nyilatkozatában hangsúlyozta: ezzel a szezonok igazodnának ahhoz is, hogy 2022-ben Katarban novemberben és decemberben rendezik meg a világbajnokságot. Az észak-amerikai és karibi térség (CONCACAF) labdarúgó-szövetségét irányító kanadai sportvezető elárulta, a FIFA álláspontja szerint a labdarúgás teljesen eltér majd a megszokottól, amikor a világjárványt követően újraindul. Így jó lehetőségnek tekinti a változtatást a túlzsúfolt versenynaptár kezelésére.

"Itt Amerikában a labdarúgóidény már a naptári év szerint zajlik, és talán ez lehet a megoldás Európában és Afrikában is, nemzeti és kontinentális szinten egyaránt.

Ez nem egy olyan elképzelés, amelyet el kell vetni, inkább a megoldás a következő két évet és a téli világbajnokságot figyelembe véve" - hangsúlyozta.

Számos európai liga, így a spanyol, az angol, a német, az olasz és a magyar is bizakodik még az idény befejezésében, és az európai szövetség (UEFA) is le akarja zárni a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát.

"Korábban már tervezgettük, hogyan alakuljon át a versenynaptár 2024-től, a jelenlegi krízishelyzet viszont azonnali válaszokat követel" - mondta Montagliani.

A naptári futballév gondolatát már korábban felvetette Karl-Heinz Rummenigge, amikor az európai klubokat tömörítő szövetség (ECA) első embere volt.

"Mindenhol, legyen szó akár Németországról, Franciaországról vagy Angliáról, a nyár az év legjobb időszaka" - fogalmazott 2013-ban a France Footballnak adott interjúban a Bayern München jelenlegi vezérigazgatója.

"A tél közepén viszont, amikor rendkívül hideg van és havazik, gyakorlatilag majdnem végig futballozunk olyan körülmények között, amelyek elfogadhatatlanok játékosok és szurkolók számára egyaránt. Ez nem logikus" - mondta akkor Rummenigge.

Wayne Rooney március közepén úgy fogalmazott: az idei kényszerhelyzetet ki lehetne használni, ha a mostani szezon a megszokottnál jóval később fejeződne be, a következő kettő pedig télen kezdődne. Az angol válogatott gólrekordere ezt szintén a katari világbajnoksággal indokolta.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×