eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin
Barcelona, 2013. január 16.Lionel Messi, a spanyol Barcelona argentin csatára a 2009-es, 2010-es, 2011-es és 2012-es év legjobb labdarúgójának odaítélt Aranylabdákat mutatja a spanyol labdarúgó Királyi Kupa 2013. január 16-i mérkőzése előtt a barcelonai Camp Nou stadionban. (MTI/EPA/Alejandro Garcia)
Nyitókép: MTI/EPA/Alejandro Garcia

FFT: Messi az elmúlt negyedszázad legjobb futballistája

Lionel Messit jelölte az elmúlt negyedszázad legjobb labdarúgójának az 1994 óta a piacon lévő brit futballmagazin, a FourFourTwo.

Az online változatban megjelent anyag nyilván nem több játéknál, nehéz összehasonlítani a különböző korok legjobbjait. Az anyagot jegyző Greg Lea szerint csak olyanokat vettek figyelembe, akik a magazin első számának megjelenése után még játszottak (vagy éppen az után mutatkoztak be).

Így fest a huszonötös lista:

1. Lionel Messi (argentin),
2. Cristiano Ronaldo (portugál),
3. Zinedine Zidane (francia),
4. Ronaldo (brazil),
5. Ronaldinho (brazil),
6. Thierry Henry (francia),
7. Xavi (spanyol),
8. Andrés Iniesta (spanyol),
9. Paolo Maldini (olasz),
10. Roberto Baggio (olasz),
11. Rivaldo (brazil),
12. Fabio Cannavaro (olasz),
13. Ryan Giggs (walesi),
14. Kaká (brazil),
15. Wayne Rooney (angol),
16. Luis Figo (portugál),
17. Gabriel Batistuta (argentin),
18. Éric Cantona (francia),
19. Luka Modrić (horvát),
20. Sergio Busquets (spanyol),
21. Raúl (spanyol),
22. Paul Scholes (angol),
23. Romario (brazil),
24. Sergio Ramos (spanyol),
25. Gianluigi Buffon (olasz)

A FourFourTwo a honlapján publikált rangsor legjobbjáról azt írta: túl azon, hogy Messi a Barcelonában 687 mérkőzésen 603 gólt szerzett, a statisztika mellett azt is értékelni kell nála, hogy milyen hatással van a játékra.

„Messi nem csupán bombázó, nem csupán a csapattársait kiszolgáló, világszínvonalú játékszervező és cselkirály, hanem sokkal több ennél. Egyszerűen a legjobb” – áll a méltatásban.

A második helyre a Juventusban szereplő portugál Cristiano Ronaldo, a harmadikra pedig a karrierjét 2006-ban befejező, jelenleg a Real Madrid vezetőedzőjeként tevékenykedő francia Zinedine Zidane került. Egy ilyen lista mindig szubjektív, de azért érdekes, hogy – például – David Beckham, Didier Drogba, Samuel Eto’o, Andrij Sevcsenko, Michael Owen, , vagy éppen a legtöbb titulust szerző Daniel Alves nem fért rá fel, Paul Scholes, vagy Luka Modrić ellenben igen.

A huszonötből hét dél-amerikai, tizennyolc európai, más kontinensbeli nem fért be. A negyedszázból tizenegyen kapták meg a France Football és/vagy a FIFA Aranylabdáját. Tizenketten nyertek világbajnoki címet.

Egy figyelemre méltó apróság az összeállítást készítők „saját” bajnokságából: Thierry Henry kivételével a kiválasztottak közé csak olyanok kerültek be, akik angliai pályafutásukat, vagy ottani karrierjük legdominánsabb részét a Manchester Unitedben töltötték. (Illetve Luka Modrić is, de ő aligha a Tottenhamnál töltött évei alapján került a listára.)

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×