eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője az Eintracht Frankfurt elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzés kezdete előtt Frankfurtban 2019. április 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Jörg Halisch

„Hiba volt Dárdai menesztése”

Nyilatkozatot adott a német Sport 1-nek Fabien Lustenberger, a Hertha BSC korábbi svájci játékosa, aki immár a berni Young Boys gárdáját erősíti.

A hazája válogatottjában is szerepelt védő igazi ikonnak számított a Herthánál, tizenkét évet töltött a berlini klubban. 2007-ben, tizenkilenc évesen került oda Luzernből, s egészen nyárig szerepelt a csapatban, összesen 271 bajnoki találkozó áll mögötte.

Lustenberger – aki egyébként kevéssel azután igazolt Bernbe, hogy Dárdai Pál távozott az első csapattól, sietett leszögezni, hogy nem az edzőváltás miatt hagyta el a klubot, hanem mert a családja Svájcban élt, s nem akart már távol lenni a szeretteitől. Mint mondta, jó kapcsolatban volt Michael Preetz sportigazgatóval, aki háromszor is meghosszabbította a szerződését.

Ugyanakkor Lustenberger úgy látja, hiba volt Dárdai menesztése, s Ante Čović kinevezése a helyére. A magyar edzővel sikeres volt a Hertha, jó úton indult. Igaz, a védő is elismerte, a mai futballban szokatlanul hosszú ideig maradt Dárdai a vezetőedzői poszton.

Mindazonáltal tény, hogy távozása, 2019 nyara óta a Hertha visszaesett, három vezetőedző is dolgozott azóta a csapattal, s szinte biztosan érkezik majd a nyáron egy negyedik, talán Bruno Labbadia. Dárdai Pál, aki egy évet pihen, a nyártól visszatér a munkába, a Hertha egyik korosztályos csapatát irányítja majd.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×