eur:
393.82
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Babos Tímea a lengyel Iga Swiatek ellen játszik a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének második fordulójában 2020. január 22-én. Babos 3:6, 2:6 arányú vereségett szenvedett és búcsúzott a bajnokságtól.
Nyitókép: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

Nem bír főtáblás ellenfeleivel Babos Tímea

Babos Tímea a nyitófordulóban búcsúzott a 252 ezer dollár (76,4 millió forint) összdíjazású lyoni keménypályás női tenisztornán, így továbbra sem nyert még az idén főtáblás meccset.

A világranglistán 99. játékos hétfőn a selejtezőből indult román Irina Barával csapott össze, aki a 168. helyen áll. Első találkozójukon a soproni teniszező hamar brékhátrányba került, és 24 éves riválisának labdája volt az 5:2-höz is, de 4:3-ra módosult az állás. Ezután Bara egymás után két gémet nyert, ezzel szettelőnybe került.

A folytatásban a 26 éves Babos - részben két kettős hiba miatt - 3:4-nél elvesztette az adogatását, ám a román játékos nem tudta kiszerválni a mérkőzést. Így jutottak el a rövidítésig, melyben egyértelműen a magyar volt a jobb, és 1 óra 35 perc elteltével jöhetett az utolsó felvonás.

Ebben 1:1 után Bara került brékelőnybe (1:3), majd 2:3-nál a magyar játékos ápolást kért a csípőjére. Ezt követően igyekezett gyorsan lezárni a labdameneteket, melyek végén fájdalmas arccal próbálgatta a hátát-derekát. Az ellenfél pedig őrizte előnyét, majd 5:4-es vezetésénél kiszerválta a mérkőzést, amely 2 óra 43 percig tartott.

Így tovább várat magára Babos első idei főtáblás győzelme. Az év elején Sencsenben a selejtezőben búcsúzott, Adelaide-ben szerencsés vesztesként főtáblára került, de ott rögtön kikapott, az Australian Openen az első fordulóban kiesett, Szentpéterváron a kvalifikációban fejezte be szereplését, míg Dohában nem tudott élni azzal, hogy szerencsés vesztesként főtáblás lett.

1. forduló (a 16 közé jutásért):

Irina Bara (román)-Babos Tímea 6:3, 6:7 (2-7), 6:4

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×