eur:
394.2
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Balázs Attila a spanyol Pedro Martinez Portero ellen játszik a riói tenisztorna férfi egyesének negyeddöntőjében 2020. február 21-én. A mérkőzés eső miatt félbeszakadt.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Antonio Lacerda

Először van két top 80-as magyar férfi teniszező

Bekerült a legjobb 80 közé Balázs Attila a férfi teniszezők világranglistáján. A 31 éves játékos az elődöntőig jutott Rióban, és ezzel annyi pontot gyűjtött, hogy karrierje eddigi legjobbjaként a 79. a rangsorban. Közben Fucsovics Márton a 70. helyre lépett előre. Most először szerepel két férfi játékos a legjobb 100 között.

Balázs Attilának már a tavalyi évben is remek eredményei voltak. Új edzőjével, egyben barátjával, Szendrei Dániellel indult neki a szezonnak. Az idény kezdetén challenger tornákon szállította a a jó eredményeket, majd következett a júliusi umagi ATP-torna, amin a selejtezőkből felkerülve döntőt játszhatott. Ez lehetett a vízválasztó számára, amikor már elhitte, van keresnivalója akár a legjobbak között, hiszen remek játékosokat győzött le – jegyezte meg az InfoRádiónak Köves Gábor, a Davis Kupa-csapat szövetségi kapitánya.

Ezt követően a salakpályákon aratott sikerei egészen a 150. hely környékéig juttatták, majd egy sérülés vetett véget a sorozatnak. Így viszont 4-6 hónapon át építkezhetett. Ezután az első két tornát Thaiföldön játszotta, majd jött a córdobai, végül pedig a riói torna. Mindként eseményen főtáblára jutott, előbbin egy, míg utóbbin 3 mérkőzést nyert, ami szenzációs eredménynek számít – emelte ki Köves Gábor.

Vagyis Balázs Attila egy fontos versenyen játszott jól és szerzett rengeteg pontot, megközelítve Fucsovics Mártont a világranglistán. A szakember emlékeztetett, Fucsovics Mártonnak egy olyan tornája volt, ahol jobban szerepelt Attilánál, egy genfi 250-es tornát nyert meg, de az a nevéből adódóan is kevéssel ért többet, mint az említett riói elődöntő a maga 180 pontjával Balázs Attilának. Illetve kiugró teljesítmény volt Fucsovics részéről az Australian Openen megnyert, szintén 180 pontot érő 3 meccs, ami hatalmas fegyvertény volt részéről az év elején.

A szövetségi kapitány kiemelte, a kiegyensúlyozottság nagyon sokat számít, hiszen eljutni is nagyon nehéz arra a szintre, ami a két magyar teniszezőnek sikerült, hát még megtartani a ranglistás helyezést. Az tehát teljesen normális a férfi teniszben, ha egy játékos helyezése "ugrál", attól függően, hogy mikor vannak kiemelkedő eredményei. Emlékezetes, Fucsovics Márton a tavalyi évben már szerepelt a 30. helyen, most pedig a 70. helyen áll.

Balázs Attila számára pedig, mivel nem voltak megvédendő pontjai, és szinte tornái sem a sérülése miatt, egy-egy jó eredmény látványos ugrást jelentett, magyarázta a szakember. Argentínában még csak a 130. helyen állt, majd három hét leforgása alatt több mint 50 pozíciót hozott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×