eur:
393.28
usd:
367.34
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Dzsudzsák Balázs, Holender Filip, Szalai Ádám, Lovrencsics Gergő és Pátkai Máté (b-j) a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szalai Ádám: tavasszal csak a válogatott, semmi más

Nem telik úgy el nap, hogy ne gondolna a Nemzetek Ligája Eb-pótvizsgájára, pedig épp a Bayern München ellen készül.

Hétfői szabadnapján hazautazott Magyarországra Szalai Ádám, az Eb-re igyekvő magyar labdarúgó-válogatott és a Mainz csatára, aki egy jótékonysági eseményen a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

Az általa életre hívott, már két éve működő Játékidő Alapítvánnyal délután a fővárosi Szent János Kórház felé vette az irányt, ahol az intézmény gyermeksebészeti és traumatológiai osztályának adott alapítványa segítségével egy betegirányító és sorszámkiosztó automatát képernyővel. Ezt az alkalmat legalább annyira várta, mint egy aktuális mérkőzést - mondta, amíg a kórházban fekvő gyermekekkel is találkozott, biztatta őket és pacsizott velük. A nélkülözők segítésére - mint mondta - a németországi jómódúak között számos példa van.

A hétvégén már a Bayern München ellen játszó labdarúgó a szakmai helyzetét nem látja nagyon rózsásnak, két tavaszi meccsükön kikaptak, s minden pontra szükségük lesz a bentmaradáshoz.

Szeretné kitölteni a még másfél évig tartó mainzi szerződését, a sok játékpercnek pedig a válogatott is hasznát láthatja.

"A legfontosabb, hogy a klubomban a maximumot nyújtsam, és így a lehető legjobb formában érkezzek meg márciusban a nemzeti csapat összetartására”

- fogalmazott.

A Nemzetek Ligája rájátszásában március 26-án Bulgáriát kellene felülmúlni idegenben, és ha sikerül, néhány nappal később az Izland–Románia meccs győztese érkezne a Puskás Arénába, ahol a Eb-szereplés volna a tét.

„Már ott motoszkál a fejemben a Nemzetek Ligája rájátszása – árulta el a 61-szeres válogatott támadó, akinél nem telik el úgy nap, hogy ne gondoljon az előttük álló két meccsre. A tavasszal mindent a magyar válogatottnak rendel alá.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×