eur:
393.83
usd:
368.3
bux:
66250.22
2024. április 25. csütörtök Márk
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 23-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Bíró Attila megszólalt: ezért nem jött össze az Eb-döntő a Duna Arénában

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem ezt az eredményt várta, de gratulált játékosainak a világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal szemben elveszített Európa-bajnoki elődöntőt követően.

"Az elején jól védekeztünk és rendben voltak a blokkok, de aztán az utolsó negyed elején akadtak védekezésbeli hiányosságaink, amelyek a kipontozódások és a sérülések miatti fáradtságnak tudhatók be" - nyilatkozta Bíró Attila, aki szerint

az, hogy a végén egyáltalán vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, egy mindent vagy semmit játéknak volt köszönhető, ugyanakkor az utolsó másodpercekben nem volt szerencséjük a hét a hat elleni akció befejezésekor.

"Nem ezt az eredményt vártam, de gratulálok a lányoknak, mert ilyen szívvel játszani óriási dolog, amely hitet adhat a bronzmérkőzésre és az olimpiai selejtezőre is" - tette hozzá a kapitány. Kiemelte, fontos lenne megszerezni a bronzérmet, mert akkor a csapat az olimpiai selejtezőre olyan érzelmi töltettel utazhatna el, amely ha nem is garantálja az ötkarikás részvételt, de "többletet tud adni" ahhoz, hogy megszerezze a kvótát.

Vályi Vanda elmondta, annak ellenére, hogy sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, úgy érezte, inkább a spanyolok akarata érvényesül. Aztán a negyedik negyed elején kaptak egy 4-0-s "darát", ami annak volt betudható, hogy a rivális felismerte a védekezési hibákat. Ezek azért alakulhattak ki, mert a kipontozódások és Gurisatti Gréta sérülése miatt - a magyar játékosnak már az első negyedben eltört az ujja és kérdés, hogy a bronzmérkőzésen bevethető lesz-e - át kellett alakítani a játékrendszert.

"Ez persze egyáltalán nem mentség semmire, ha valaki új helyre kerül, ugyanúgy kellene teljesítenie, de ez nem sikerült" - fűzte hozzá a fiatal magyar játékos, aki kiemelte, egy óra múlva már el kell felejteniük ezt a találkozót, hogy százszázalékosan a legutóbbi kontinensviadalon győztes hollandok elleni bronzcsatára koncentráljanak.

Leimeter Dóra azt mondta, azzal, hogy a végén egy gólra visszajöttek négygólos hátrányból, bebizonyították, hogy a csapatnak óriási tartása van.

A magyarok elődöntőben elszenvedett 11-10-es veresége azt jelenti, hogy a viadalon szerezhető egyetlen olimpiai kvóta a döntős oroszoké lesz, mivel a spanyolok tokiói indulása már korábban biztossá vált.

A magyar csapat március közepén a Triesztben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs tornán harcolhatja ki az ötkarikás indulást. Ott 12 csapat két hatos csoportban küzd majd egymással, amennyiben lesz afrikai résztvevője a tokiói viadalnak, akkor kettő, ellenkező esetben három válogatott szerezhet kvótát.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×