eur:
394.95
usd:
363.41
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 23-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Bíró Attila megszólalt: ezért nem jött össze az Eb-döntő a Duna Arénában

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya nem ezt az eredményt várta, de gratulált játékosainak a világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal szemben elveszített Európa-bajnoki elődöntőt követően.

"Az elején jól védekeztünk és rendben voltak a blokkok, de aztán az utolsó negyed elején akadtak védekezésbeli hiányosságaink, amelyek a kipontozódások és a sérülések miatti fáradtságnak tudhatók be" - nyilatkozta Bíró Attila, aki szerint

az, hogy a végén egyáltalán vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, egy mindent vagy semmit játéknak volt köszönhető, ugyanakkor az utolsó másodpercekben nem volt szerencséjük a hét a hat elleni akció befejezésekor.

"Nem ezt az eredményt vártam, de gratulálok a lányoknak, mert ilyen szívvel játszani óriási dolog, amely hitet adhat a bronzmérkőzésre és az olimpiai selejtezőre is" - tette hozzá a kapitány. Kiemelte, fontos lenne megszerezni a bronzérmet, mert akkor a csapat az olimpiai selejtezőre olyan érzelmi töltettel utazhatna el, amely ha nem is garantálja az ötkarikás részvételt, de "többletet tud adni" ahhoz, hogy megszerezze a kvótát.

Vályi Vanda elmondta, annak ellenére, hogy sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, úgy érezte, inkább a spanyolok akarata érvényesül. Aztán a negyedik negyed elején kaptak egy 4-0-s "darát", ami annak volt betudható, hogy a rivális felismerte a védekezési hibákat. Ezek azért alakulhattak ki, mert a kipontozódások és Gurisatti Gréta sérülése miatt - a magyar játékosnak már az első negyedben eltört az ujja és kérdés, hogy a bronzmérkőzésen bevethető lesz-e - át kellett alakítani a játékrendszert.

"Ez persze egyáltalán nem mentség semmire, ha valaki új helyre kerül, ugyanúgy kellene teljesítenie, de ez nem sikerült" - fűzte hozzá a fiatal magyar játékos, aki kiemelte, egy óra múlva már el kell felejteniük ezt a találkozót, hogy százszázalékosan a legutóbbi kontinensviadalon győztes hollandok elleni bronzcsatára koncentráljanak.

Leimeter Dóra azt mondta, azzal, hogy a végén egy gólra visszajöttek négygólos hátrányból, bebizonyították, hogy a csapatnak óriási tartása van.

A magyarok elődöntőben elszenvedett 11-10-es veresége azt jelenti, hogy a viadalon szerezhető egyetlen olimpiai kvóta a döntős oroszoké lesz, mivel a spanyolok tokiói indulása már korábban biztossá vált.

A magyar csapat március közepén a Triesztben sorra kerülő olimpiai kvalifikációs tornán harcolhatja ki az ötkarikás indulást. Ott 12 csapat két hatos csoportban küzd majd egymással, amennyiben lesz afrikai résztvevője a tokiói viadalnak, akkor kettő, ellenkező esetben három válogatott szerezhet kvótát.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×