INFORÁDIÓ 
2020. február 20. csütörtök
Aladár, Álmos

úszó-eb

szabó tünde

karácsony gergely

fürjes balázs

Fürjes Balázs és Karácsony Gergely is ott van az úszó-Eb döntéshozó testületében

Infostart / MTI

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Karácsony Gergely főpolgármester is bekerült a májusi, budapesti úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi úszó Európa-bajnokság szervező bizottságának stratégiai döntéshozó testületébe.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) közleménye szerint Wladár Sándor elnök hívta meg a testületbe a kormányzat, a főváros és a szervezésben kiemelt szerepet vállaló intézmények legfontosabb vezetőit, és ők valamennyien igent mondtak a felkérésre.

A testület első ülésén ott volt többek között Iglói Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária vezérigazgatója is.

"A megbeszélés rendkívül konstruktív volt, én pedig nem lehetnék boldogabb, hiszen érzékelhető, hogy a magyar úszósport sikerességének és tekintélyének hála a politikai paletta bármely oldalának képviselőit egy asztalhoz lehet ültetni - összegzett Wladár Sándor. - Az Európa-bajnokságon a kiemelt eseményeinken már megszokott nívót kívánjuk garantálni, ami nem lehet alacsonyabb, mint a világszínvonal. Ennek érdekében szükségünk van a kormányzat és Budapest szilárd támogatására, illetve a partner szervezetek elkötelezett közreműködésére. Az pedig a mai megbeszélésen egyértelműen kiderült, hogy mind a sportért, illetve a kiemelt nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkárság, mind a főváros mellettünk áll, és így, vállvetve újabb fantasztikus élményekkel ajándékozhatjuk meg a magyar sportrajongókat, és persze a világ úszósportját is."

Az Európa-bajnokság első hetében május 11. és 17. között az úszóké a főszerep a Duna Arénában, majd május 18. és 24. között előbb a műugrók, majd a szinkronúszók viadala következik, míg május 20. és 24. között a Lupa-tavon a nyíltvízi úszók vetélkedése zajlik majd.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018