eur:
393.82
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fürjes Balázs és Karácsony Gergely is ott van az úszó-Eb döntéshozó testületében

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Karácsony Gergely főpolgármester is bekerült a májusi, budapesti úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi úszó Európa-bajnokság szervező bizottságának stratégiai döntéshozó testületébe.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) közleménye szerint Wladár Sándor elnök hívta meg a testületbe a kormányzat, a főváros és a szervezésben kiemelt szerepet vállaló intézmények legfontosabb vezetőit, és ők valamennyien igent mondtak a felkérésre.

A testület első ülésén ott volt többek között Iglói Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária vezérigazgatója is.

"A megbeszélés rendkívül konstruktív volt, én pedig nem lehetnék boldogabb, hiszen érzékelhető, hogy a magyar úszósport sikerességének és tekintélyének hála a politikai paletta bármely oldalának képviselőit egy asztalhoz lehet ültetni - összegzett Wladár Sándor. - Az Európa-bajnokságon a kiemelt eseményeinken már megszokott nívót kívánjuk garantálni, ami nem lehet alacsonyabb, mint a világszínvonal. Ennek érdekében szükségünk van a kormányzat és Budapest szilárd támogatására, illetve a partner szervezetek elkötelezett közreműködésére. Az pedig a mai megbeszélésen egyértelműen kiderült, hogy mind a sportért, illetve a kiemelt nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkárság, mind a főváros mellettünk áll, és így, vállvetve újabb fantasztikus élményekkel ajándékozhatjuk meg a magyar sportrajongókat, és persze a világ úszósportját is."

Az Európa-bajnokság első hetében május 11. és 17. között az úszóké a főszerep a Duna Arénában, majd május 18. és 24. között előbb a műugrók, majd a szinkronúszók viadala következik, míg május 20. és 24. között a Lupa-tavon a nyíltvízi úszók vetélkedése zajlik majd.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×