eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Molnár Ádám

Különleges rangra emelkedik a Szilveszter-rali

Kilenc ország 193 versenyzőpárosa nevezett a pénteken kezdődő és vasárnapig tartó Szilveszter-ralira, melyet 21. alkalommal rendeznek meg a Hungaroringen és környékén.

A szervezők közleménye szerint Magyarország mellett Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából, Svájcból, Lengyelországból, Németországból, Finnországból és Angliából is érkeznek versenyzők, a legnagyobb név pedig az idei rali-világbajnokság WRC2-es kategóriájának győztese, a finn Kalle Rovanperä lesz.

A Szilveszter-rali történetében most először fordul elő, hogy egy aktuális vb-győztes, valamint a friss magyar bajnok is rajthoz áll. Rovanperä egy Skoda Fabia R5-össel, míg a 2019-es hazai bajnokság abszolút legjobbja, Vincze Ferenc egy Volkswagen Polo GTI R5-tel indul a viadalon.

Az idei Szilveszter-rali versenytávja 53,1 kilométer, szombaton kettő, vasárnap pedig hat gyorsasági szakaszt rendeznek, többségében a Hungaroring területén belül.

A nézők a helyszínen kialakított értékesítési pontokon válthatják meg belépőjüket 2500 forintos áron, ugyanakkor a 12 éven aluliak ingyenesen tekinthetik meg a versenyt.

Pénteken a gépátvétel és a pályabejárás zajlik majd, és egy hivatalos tesztre is sor kerül, az első autó pedig szombaton 10 órakor rajtol majd el. A szervezők élő rádiós és internetes közvetítéssel, valamint a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is ingyenes parkolási lehetőséggel készülnek a szurkolóknak.

A Szilveszter-rali rendezői december 14-én jelentették be, hogy a viadal jövőre a nemzetközi Alpok-Adria Rali Kupa (AARC) versenysorozat nyolcadik, utolsó állomása lesz, és az idei rendezvény egyfajta főpróbája lesz a 2020-as AARC-futamnak. Érdekesség, hogy a mostani versenyre nyolc ország 141 újságírója akkreditált, közülük kettő - egy újságíró és egy fotós - Kanadából utazott el a Hungaroringre, hogy tudósítson az eseményről.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×