eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Martíneznek hat hetet kell kihagynia, Lewandowskit megműtötték

Hat hetet kell kihagynia Javi Martíneznek, a Bayern München labdarúgójának, míg csapattársát, a gólerős Robert Lewandowskit megműtötték.

A Bundesligában címvédő együttes a 17. forduló szombati játéknapján München 2-0-ra legyőzte a VfL Wolfsburgot, a találkozó után Hansi Flick, a Bayern megbízott vezetőedző közölte: Javi Martínez egy futópárbaj során részleges combizom-szakadást szenvedett, és legalább másfél hónapig nem végezhet teljes értékű edzésmunkát. A spanyol védő kezdőként lépett pályára a mérkőzésen, amelyen az első félidő hajrájában le kellett őt cserélni.

A bajorok védelméből októberben előbb Niklas Süle szenvedett térdszalag-szakadást, majd egy héttel később Lucas Hernández dőlt ki részleges bokaszalag-szakadás miatt. Utóbbi januári visszatérésében reménykedik, így talán februárban már játékra is alkalmas állapotban lesz.

A müncheni edző dolgát nehezíti majd a védelem összeállítását illetően a tavaszi szezon első mérkőzésén - január 19-én a Herthával találkozik a Bayern -, hogy szombaton Joshua Kimmich begyűjtötte az ötödik sárga lapját, így eltiltás miatt nem léphet pályára.

Lewandowski hetek óta halasztott, a Wolfsburg elleni bajnoki mérkőzés utánra tervezett ágyékműtétjét már korábban bejelentette a klub. A lengyel támadó - aki a Wolfsburg ellen végigjátszotta az összecsapást - már át is esett a beavatkozáson. Flick hozzátette: nem akarták húzni az időt, minél előbb túl akartak lenni a műtéten. Lewandowskira 10-14 napos pihenő vár, és azt egyelőre nem közölte a Bayern, hogy a támadó január 4-én elutazik-e majd társaival a katari edzőtáborba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×