eur:
390.52
usd:
364.83
bux:
68199.95
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Az MTK Budapest közel 1900 négyzetméteres új fedett atlétikai centruma az átadási ünnepség napján az MTK zuglói Lantos Mihály Sportközpontjában 2019. december 10-én. Az 54,5x34,6 méteres hasznos alapterületű, 1888 négyzetméteres munkacsarnokban a fedettpályás idényben a távol-, a hármas-, a magas- és a rúdugrók, a súlylökők és a gerelyhajítók, a futófolyosóban pedig a 60, a 100 méteres sík-, illetve a 100 és 110 méteres gátfutók edzhetnek. A létesítmény ezen felül a Kölyökatlétikai Program versenyeinek lebonyolítására is alkalmas.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Új atlétikai centrumot kapott az MTK

A klub zuglói Lantos Mihály Sportközpontjában kedden délelőtt átadták a közel 1900 négyzetméteres új fedett atlétikai centrumot.

Az ünnepi eseményen Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy a most elkészült csarnok olyan hiánypótló létesítmény, amelyre a magyar atlétika már régóta várt.

"Itt a téli zord hónapok alatt is méltó körülmények között tudnak készülni az atléták a fedettpályás szezonra, vagy akár a tokiói olimpiára" - jelentette ki a sportvezető. Hozzátette: bízik benne, hogy a csarnok és a futófolyosó az agglomeráció és közelben lévő egyesületek versenyzőit is szolgálni fogja, illetve a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra való felkészülést is segíti majd. Köszönetet mondott az MTK vezetőinek azért, hogy a klub saját forrásából létrejöhetett az atlétikai centrum.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke kiemelte: az átadást azért időzítették erre a napra, mert pontosan 143 éve született Brüll Alfréd, az MTK korszakos elnöke, a magyarországi zsidó sport egyik megalapítója, aki 1905-től 1940-ig, a zsidó törvények miatti feloszlatásig vezette a klubot.

Budapest, 2019. december 10.
Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke beszédet mond a sportegyesület közel 1900 négyzetméteres új fedett atlétikai centruma átadási ünnepségén az MTK zuglói Lantos Mihály Sportközpontjában 2019. december 10-én. Az 54,5x34,6 méteres hasznos alapterületű, 1888 négyzetméteres munkacsarnokban a fedettpályás idényben a távol-, a hármas-, a magas- és a rúdugrók, a súlylökők és a gerelyhajítók, a futófolyosóban pedig a 60, a 100 méteres sík-, illetve a 100 és 110 méteres gátfutók edzhetnek. A létesítmény ezen felül a Kölyökatlétikai Program versenyeinek lebonyolítására is alkalmas.
MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Deutsch az atlétikai központot világszínvonalúnak nevezte, s kitért arra, hogy az 54,5x34,6 méteres hasznos alapterületű, 1888 négyzetméteres munkacsarnokban a fedettpályás idényben a távol-, a hármas-, a magas- és a rúdugrók, a súlylökők és a gerelyhajítók, a futófolyosóban pedig a 60, a 100 méteres sík-, illetve a 100 és 110 méteres gátfutók edzhetnek. A létesítmény ezen felül a Kölyökatlétikai Program versenyeinek lebonyolítására is alkalmas.

Az elnök köszönetet mondott Zugló önkormányzatának is, hogy egy egész országot gyarapító sportlétesítmény jöhetett létre a kerületben, majd az építőknek azért, hogy a beruházás csúszások nélkül, határidőre készült el.

A szalagot Gyulai Miklós és Deutsch Tamás vágta át, a klub három neves atlétája, így Nguyen Anasztázia, Krizsán Xénia és Nagy Marcell jelenlétében.

Budapest, 2019. december 10.
Nagy Marcell, az MTK Budapest rúdugrója edz a sportegyesület közel 1900 négyzetméteres új fedett atlétikai centrumában az átadási ünnepség után az  MTK zuglói Lantos Mihály Sportközpontjában 2019. december 10-én. Az 54,5x34,6 méteres hasznos alapterületű, 1888 négyzetméteres munkacsarnokban a fedettpályás idényben a távol-, a hármas-, a magas- és a rúdugrók, a súlylökők és a gerelyhajítók, a futófolyosóban pedig a 60, a 100 méteres sík-, illetve a 100 és 110 méteres gátfutók edzhetnek. A létesítmény ezen felül a Kölyökatlétikai Program versenyeinek lebonyolítására is alkalmas.
MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

A klub írásos tájékoztatása szerint a beruházás nettó 973 millió forintba került. A fejlesztés elsődleges célja az atlétikai utánpótlás-nevelés és a versenysport feltételeinek magas szintű biztosítása, de szabad kapacitásai rendelkezésre állnak majd más szakosztályok és egyesületek, illetve a szabadidősport résztvevői számára is. Ennek rendszere - olvasható az anyagban - az átadást követően a jelentkező igények ismeretében válik tervezhetővé, de a zuglói lakosokat is szolgálja majd.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágá esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől. Egyelőre csak visszafogott mozgásokat lehet látni az európai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×