INFORÁDIÓ 
2020. március 29. vasárnap
Auguszta

kenderesi tamás

interjú

szexuális zaklatás

úszás

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 25-én.

Kenderesi Tamás megszólalt

Infostart

A 22 éves olimpiai bronzérmest a júliusi kvangdzsui világbajnokság idején a helyi hatóságok szexuális zaklatással vádolták meg.

A magyar úszó a TV2 Tényeknek adott exkluzív interjút, amelyben elmesélte, mi is történt a dél-koreai szórakozóhelyen nyáron.

"Ez egy gyerekes fogadásból történő fenékre csapás volt, és ebből lett gyakorlatilag az, ami."

Hozzátette: az első egy hét nagyon megviselte, álmatlanul töltötte a napjait és hazaérkezve is furcsa érzés fogta el.

Kenderesi Tamást azzal gyanúsították, hogy egy szórakozóhelyen zaklatott egy 18 éves nőt a vizes-vb helyszínén. A 22 éves sportoló elismerte, hogy hozzáért a nő fenekéhez. A helyi ügyészség azt kérte magyar úszót 3 millió wonra (2542 dollár, 720 ezer forint) büntesse meg az ügyben. Mivel Kenderesi ennyi pénzt előre kifizetett, ezért elhagyhatta az országot, de csak a magyar csapat után.

Az ügy miatt a Magyar Úszó Szövetség írásbeli megrovásban részesítette Kenderesi Tamást, valamint szövetségi támogatását fél évre megvonta, utóbbi büntetést azonban fél évre felfüggesztette. A testület az úszó által elmondottakat, valamint a Koreai Köztársaságból megkapott hivatalos bírósági jegyzőkönyvben foglaltakat figyelembe véve megállapította, hogy Kenderesi Tamás egyrendbeli szándékos fegyelmi vétséget követett el, megsértvén a szervezet etikai szabályzatát.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018