INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

kenderesi tamás

wladár sándor

úszás

dél-korea

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 25-én.

Új hírek Kenderesi Tamás ügyében

Infostart

A Magyar Úszó Szövetségnek még mindig nincs a birtokában hivatalosnak tekinthető bírói végzés.

A Magyar Úszó Szövetség mielőbb szeretne pontot tenni Kenderesi Tamás dél-koreai ügyére, de rajta kívül álló okok miatt továbbra sem hívhatja a fegyelmi bizottsága elé a pécsi válogatott úszót – közölte az SzPress Hírszolgálattal Wladár Sándor, a szervezet elnöke.

„Hazánk szöuli konzulátusának közbenjárásával ugyan eljutott hozzánk az illetékes dél-koreai bíróság végzése, de azon kívül, hogy a régóta várt dokumentum az ott használatos nyelvi írásmód szerint fogalmazódott, e-mailben érkezett, amit így hivatalosnak semmiképpen sem lehet tekinteni. A Külgazdasági és Külügyminisztérium illetékesei azonnal jelezték Szöulnak, hogy a végzés elektronikus levél formájában semmiképpen sem helyettesítheti a pecséttel ellátott és a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formájú végzést, amit ajánlott levélben kell postázniuk a sportolónak, belátásuk szerint pedig másolatban a Magyar Úszó Szövetségnek.

A versenyzőnek és természetesen a szövetségünknek is sokkal jobb lenne, ha tovább már nem húzódna az ügy, mert a fegyelmi bizottságnak már régen meg kellett volna hoznia a döntését”

- fejtette ki Wladár Sándor.

Az SzPress Hírszolgálat más forrásból úgy értesült, hogy az e-mail üzenet lefordítására – függetlenül attól, hogy az elmondottak szerint az nem minősül hivatalosnak – egy megfelelő minősítéssel rendelkező hazai fordító iroda már megbízást kapott. A nemzetközi jog és gyakorlat szerint a hitelesített bírósági végzésnek az Igazságügy Minisztériumba kell beérkeznie, és onnan Kenderesi Tamáshoz.

„Sajnálatosnak tartom, hogy a hivatalosnak tekinthető hitelesített végzés helyett csupán egy e-mail üzenetet kaptunk, ami ahelyett, hogy megkönnyítené a dolgunkat, sokkal inkább csak megnehezíti azt. Főleg annak tudatában, hogy a Külügyminisztériumunk és a szöuli konzulátusunk minden szükséges lépést megtett annak érdekében, hogy végre elfogadható bírósági végzés birtokába juthassunk. Meg kell jegyeznem, hogy idestova több mint két hónap, egészen pontosan 80 nap telt azóta, hogy Kenderesi Tamás bajba került Dél-Koreában, és az ott megrendezett vizes világbajnokságról csak napokkal a versenyzőtársai után térhetett haza Magyarországra – hangsúlyozta a magyar szövetség vezetője.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018